fbpx

Stor ökning av antalet coronafall i Norrbotten

96 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 enligt måndagens rapport från Region Norrbotten. Siffran omfattar datumen 5-11 oktober och innebär att totalt 1.909 har konstaterats vara smittade i Norrbotten. Flest fall kopplas till Luleå och Boden.
– Vi tror att det kommer att se ut så här ett tag. Det är en stor ökning och vi tror att vi har över 100 fall nästa vecka. Det kokas ju ner till individernas sätt att bete sig, säger smittskyddsläkaren Anders Nystedt.
Han påpekar i helt vanlig ordning att rekommendationerna som de flesta vid det här laget känner till är det som gäller. Alltså hålla avstånd, god handhygien samt att stanna hemma vid symptom.
– Många tycker nog det är jobbigt och tråkigt men det är enda sättet att få broms på smittan, säger Anders Nystedt.
Antalet konstaterade fall i Tornedalen förra veckan är ett i Haparanda, två i Pajala och noll i Övertorneå.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Stor ökning av antalet coronafall i Norrbotten

 1. Eftersom så många vill att gränserna ska stängas, så borde ju regeringarna på båda sidorna lyssna på vad ni som bor vid gränsen har för önskemål. Som född vid finska gränsen så förstår jag inte er som idag bor vid gränsen och som vill stänga gränserna. Jag är glad att jag fick möjligheten att bo och växa upp i det som förr kallades för världens fredligast gräns. Idag finns inte den gränsen mer, och den kommer bara att finnas kvar i historieböckerna. Hoppas bara att gränserna mot Norge och Danmark kan öppnas i närtid. Planen var att åka till Helsingfors, men nu är det ändrade planer. Danmark lockar.

 2. Det blir en mycket svår tid under de närmaste halvåret med ökad smitta. Sträng gränserna. Varför tillåta alla dessa snus och spritköpare från öst rännandes i happis??
  Perkele.

  • Är det inte svenska Norrbotten som lyser rött med nästan 2000 smittade varav 91 döda, jag verkligen hoppas att svenskarna ska stänga sin gräns.

   • Du har rätt Annikki. Norrbotten har cirka 250 000 invånare och 2000 smittade, 91 döda. Finska Lappland och Länsi-Pohja området ( Torneå+Kemi osv) har cirka 200 000 invånare. 300 smittade, 4 döda. Perkele???

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.