fbpx

Stor ökning av antalet coronafall i Norrbotten

96 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 enligt måndagens rapport från Region Norrbotten. Siffran omfattar datumen 5-11 oktober och innebär att totalt 1.909 har konstaterats vara smittade i Norrbotten. Flest fall kopplas till Luleå och Boden.
– Vi tror att det kommer att se ut så här ett tag. Det är en stor ökning och vi tror att vi har över 100 fall nästa vecka. Det kokas ju ner till individernas sätt att bete sig, säger smittskyddsläkaren Anders Nystedt.
Han påpekar i helt vanlig ordning att rekommendationerna som de flesta vid det här laget känner till är det som gäller. Alltså hålla avstånd, god handhygien samt att stanna hemma vid symptom.
– Många tycker nog det är jobbigt och tråkigt men det är enda sättet att få broms på smittan, säger Anders Nystedt.
Antalet konstaterade fall i Tornedalen förra veckan är ett i Haparanda, två i Pajala och noll i Övertorneå.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Stor ökning av antalet coronafall i Norrbotten

 1. Eftersom så många vill att gränserna ska stängas, så borde ju regeringarna på båda sidorna lyssna på vad ni som bor vid gränsen har för önskemål. Som född vid finska gränsen så förstår jag inte er som idag bor vid gränsen och som vill stänga gränserna. Jag är glad att jag fick möjligheten att bo och växa upp i det som förr kallades för världens fredligast gräns. Idag finns inte den gränsen mer, och den kommer bara att finnas kvar i historieböckerna. Hoppas bara att gränserna mot Norge och Danmark kan öppnas i närtid. Planen var att åka till Helsingfors, men nu är det ändrade planer. Danmark lockar.

 2. Det blir en mycket svår tid under de närmaste halvåret med ökad smitta. Sträng gränserna. Varför tillåta alla dessa snus och spritköpare från öst rännandes i happis??
  Perkele.

  • Är det inte svenska Norrbotten som lyser rött med nästan 2000 smittade varav 91 döda, jag verkligen hoppas att svenskarna ska stänga sin gräns.

   • Du har rätt Annikki. Norrbotten har cirka 250 000 invånare och 2000 smittade, 91 döda. Finska Lappland och Länsi-Pohja området ( Torneå+Kemi osv) har cirka 200 000 invånare. 300 smittade, 4 döda. Perkele???

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.