fbpx

Stort intresse för antikroppstest

Många norrbottningar har bokat tid för att testa om de har utvecklat antikroppar mot covid-19.

– Intresset är stort och det har gjort att det är fullbokat på flera orter, säger Anna Pohjanen, chef division Närsjukvård Luleå och Boden, i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som provtagningen startade, och nya tider släpps löpande för att alla som är friska och har fyllt 18 år ska om de vill kunna testa sig. ”Men alla kan inte testa sig i början”.

– Ur ett medicinskt perspektiv är det ingen brådska med att testa om du har antikroppar. Tänk på att bara du som har haft symtom ska testa dig, säger Anna Pohjanen.

Bokning av tider görs via 1177.se – och inte via kommunernas hälsocentraler. På måndag öppnas även ett speciellt telefonnummer för bokning för personer som av någon anledning inte kan boka via 1177.se

Antikroppstesterna sker på utvalda hälsocentraler under helger och kvällar, eftersom hälsocentralernas lokaler är upptagna under dagtid på vardagarna. Provtagningen sker genom ett blodprov och kostar 200 kronor.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Stort intresse för antikroppstest

  1. Pajala kommun har haft 39 bekräftade fall sedan midsommar.
    Inga nya senaste 2 veckorna, illa, bara ett fåtal har antikroppar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.