fbpx

Stort intresse för antikroppstest

Många norrbottningar har bokat tid för att testa om de har utvecklat antikroppar mot covid-19.

– Intresset är stort och det har gjort att det är fullbokat på flera orter, säger Anna Pohjanen, chef division Närsjukvård Luleå och Boden, i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som provtagningen startade, och nya tider släpps löpande för att alla som är friska och har fyllt 18 år ska om de vill kunna testa sig. ”Men alla kan inte testa sig i början”.

– Ur ett medicinskt perspektiv är det ingen brådska med att testa om du har antikroppar. Tänk på att bara du som har haft symtom ska testa dig, säger Anna Pohjanen.

Bokning av tider görs via 1177.se – och inte via kommunernas hälsocentraler. På måndag öppnas även ett speciellt telefonnummer för bokning för personer som av någon anledning inte kan boka via 1177.se

Antikroppstesterna sker på utvalda hälsocentraler under helger och kvällar, eftersom hälsocentralernas lokaler är upptagna under dagtid på vardagarna. Provtagningen sker genom ett blodprov och kostar 200 kronor.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Stort intresse för antikroppstest

  1. Pajala kommun har haft 39 bekräftade fall sedan midsommar.
    Inga nya senaste 2 veckorna, illa, bara ett fåtal har antikroppar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.