fbpx

Stroketeam i Kalix nominerad till Årets Neuroprofil

Stroketeamet vid Kalix sjukhus har blivit nominerade till Årets Neuroprofil 2023.

Bakom utmärkelsen ligger den oberoende organisationen Neuro, som är specialiserad på neurologi. Med Årets Neuroprofil vill Neuro lyfta de goda exemplen, där personer eller grupper har gjort det där lilla extra för personer med neurologisk diagnos.

Av sex nominerade kandidater finns Stroketeamet vid Kalix sjukhus.

Att teamet har nominerats är bland annat för att det jobbar på ett litet sjukhus med ett jättestort upptagningsområde, samt att stroketeame jobbar med ”hjärtat på rätta stället”.

Överläkare Ivo Savinc, som leder teamet, berättar på Neuros hemsida att de är ett multiprofessionellt team bestående av undersköterska, sjuksköterska, logopeder, fysio- och arbetsterapeuter, dietist och kurator. Samt att de har en strokesjuksköterska som har egen strokemottagning och sköter registrering av deras patienter i strokeregistret.

– Dessutom var vi först i region Norrbotten med att starta SHR, en sjukhusanknuten hemrehabilitering bestående av en fysio- och en arbetsterapeut där även en strokesjuksköterska ingår, säger han och uppger att de besöker strokepatienter dagen efter att de blivit utskrivna från strokeenheten – i deras hem och träna med dem.

Vem som slutligen blir Årets Neuroprofil kommer tillkännages under Neurologiveckan i början av maj.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Stroketeam i Kalix nominerad till Årets Neuroprofil

  1. Imponerande jobbat av Ivo Savinc inkl personal i detta livsviktiga uppföljningsarbete, fick själv ta del av detta då jag drabbades tidigare, tack😊

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.