fbpx

Stroketeam i Kalix nominerad till Årets Neuroprofil

Stroketeamet vid Kalix sjukhus har blivit nominerade till Årets Neuroprofil 2023.

Bakom utmärkelsen ligger den oberoende organisationen Neuro, som är specialiserad på neurologi. Med Årets Neuroprofil vill Neuro lyfta de goda exemplen, där personer eller grupper har gjort det där lilla extra för personer med neurologisk diagnos.

Av sex nominerade kandidater finns Stroketeamet vid Kalix sjukhus.

Att teamet har nominerats är bland annat för att det jobbar på ett litet sjukhus med ett jättestort upptagningsområde, samt att stroketeame jobbar med ”hjärtat på rätta stället”.

Överläkare Ivo Savinc, som leder teamet, berättar på Neuros hemsida att de är ett multiprofessionellt team bestående av undersköterska, sjuksköterska, logopeder, fysio- och arbetsterapeuter, dietist och kurator. Samt att de har en strokesjuksköterska som har egen strokemottagning och sköter registrering av deras patienter i strokeregistret.

– Dessutom var vi först i region Norrbotten med att starta SHR, en sjukhusanknuten hemrehabilitering bestående av en fysio- och en arbetsterapeut där även en strokesjuksköterska ingår, säger han och uppger att de besöker strokepatienter dagen efter att de blivit utskrivna från strokeenheten – i deras hem och träna med dem.

Vem som slutligen blir Årets Neuroprofil kommer tillkännages under Neurologiveckan i början av maj.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Stroketeam i Kalix nominerad till Årets Neuroprofil

  1. Imponerande jobbat av Ivo Savinc inkl personal i detta livsviktiga uppföljningsarbete, fick själv ta del av detta då jag drabbades tidigare, tack😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.