fbpx

Sveaskogs VD får gå med kort varsel

TORNEDALEN: Det statliga skogsbolaget Sveaskog, som är dominerande skogsägare i Tornedalen, får ny högsta chef. Vd Hannele Arvonen får gå med omedelbar verkan och vice vd Per Matses är utsedd till tillförordnad vd tills en ny vd har rekryterats.

– Hannele Arvonen har gjort ett utmärkt arbete med att fånga synpunkter, förslag och insikter från organisationen. Men styrelse och VD saknar nödvändig samsyn om bolagets strategiska inriktning och hur den kan implementeras, varför våra vägar nu skiljs, säger Eva Färnstrand, styrelseordförande i Sveaskog i ett pressmeddelande.

Arvonen går alltså inte på eget initiativ, vilket framgår tydligt av pressmeddelandet. Arvonen och styrelsen är inte överens om strategin. ”Styrelsen tror inte på min förmåga att genomföra nya strategier för Sveaskog”, säger Arvonen till Dagens Nyheter.

Sågverk lades ner
Hannele Arvonen kom till Sveaskog för 1,5 år sedan efter ett antal år som chef för träförädlingsbolaget Setra, som gjorde sig känd som nedläggare av sågverk i Norrbotten. Bland annat Seskarö Sågverk.

Nedläggningarna skedde dock innan Arvonen tillträdde som chef för Setra.

Mer om förändringarna i Sveaskog i kommande papperstidning.

Hannele Arvonen, tidigare chef för Setra, sparkas nu från Sveaskog.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Sveaskogs VD får gå med kort varsel

 1. Hannele Arvonen gjorde en björntjänst när hon la ner sågverket i Kalix.
  Nedläggningen av Rolfs Såg i Kalix gjorde att vi och andra som är företagare i träbranschen tappade vår leverantör av trävaror. Vi arbetar med tillverkning och köper trävaror för cirka 2 miljoner kronor. Kontaktade Stenvalls i Sikfors som är ett stort sågverk och som expanderar i Norrbotten. Som svar på en offertförfrågan fick vi hänvisning att kontakta närmaste XL-bygg butik som säljer byggmaterial till främst privatkunder. Stenvalls Sikfors ville inte sälja direkt till oss utan det skulle gå genom Stenvallsägda XL-bygg. Kontaktade då närmaste XL-bygg, fick en offert och som väntat var ju priserna för höga (det blir ju ett mellanled som skall ha sin del). Är nu hänvisade till leverantörer i Västerbotten som är bra men transporterna blir ju långa. Visserligen finns några andra mindre sågverk i inlandet men de har ett litet sortiment. De saknar sorter som vi använder mest av. SCA i Piteå hänvisar till Sundsvall för leveranser därifrån.
  Har pratat med andra företagare inom träbranschen. De allra flesta har varit i kontakt med Stenvalls och fått samma svar som vi. De köper numera trävaror från Umeå, Skellefteå, Norsjö, Vännäs.
  Kanske något för en journalist att undersöka varför Stenvalls inte vill leverera trävaror direkt till företagare inom träbranschen i Norrbotten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.