fbpx

Uppdaterad: Sveriges nya statsminister har avgått

Magdalena Andersson (S) valdes till Sveriges första kvinnliga statsminister. UPPDATERAD: Sju timmar senare avgick hon.

Riksdagen har idag, den 24 november 2021, godkänt talmannens förslag att välja Magdalena Andersson (S) till ny statsminister, efter att Stefan Löfven har avgått.

Om mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, hade röstat mot talmannens förslag till ny statsminister hade förslaget inte godkänts.

Nu röstade 174 emot förslaget, 117 röstade ja, 57 avstod och en var frånvarande.

UPPDATERAD: Sju timmar senare meddelande Magdalena Andersson att hon avgår som statsminister. Anledningen är att Miljöpartiet meddelat att det lämnar regeringen. Nu tänker Magdalena Andersson försöka bli statsminister för en socialdemokratisk enpartiregering.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Uppdaterad: Sveriges nya statsminister har avgått

 1. Man kan ju undra över vad Centerpartiet håller på med!?
  Man vill inte rösta på regeringens budget för regeringen har förhandlingar med Vänsterpartiet.
  Men regeringen har inte förhandlat denna budget med Vänsterpartiet utan ett tillägg däremot med Centerpartiet som fått igenom strandskyddet och förändring vad det gäller skogen. Så röstar man ner en budget som man fått gehör för i sin kärnfråga.
  Mycket dåligt gjort av Annie Lööf.
  Man släpper fram Magdalena Andersson men ger henne inte förutsättningar att regera med sin egen budget. Man ger SD segern. Sen tycker man att Miljöpartiet håller på med sandlådepolitik, vad gör man själv då.
  Centerpartiet behöver fundera över sin roll i svensk politik. Vill inte tillhöra högern då dem valt att samarbeta med SD och inte rödgröna för dem samarbetar med Vänsterpartiet.
  Ja, men det är dessa två alternativ som finns just nu.
  Vad jag vet har inte Centerpartiet egen majoritet och kommer aldrig att få heller.
  Då får man välja mellan detta. Rödgröna röran eller den mörkblåbruna inte röra snare sörja. Mitt val är självklart.

 2. vi har ju den traditionen i riket…Sparkade ministrar poppar upp snabbt igen…
  Läste på annan plats att i utländsk press är förvåningen stor ang Svensk Politik ..

 3. Grattis Magdalena! Tyvärr fick du en jobbig första dag på ditt nya jobb, och har redan avgått. Att MP hoppar av regeringen och att den blågula oppositionens budget gick igenom var pricken över I. Skönt slippa den dyra och onödiga familjeveckan och bra för Norrland och bilägare i hela landet att bensin- och dieselskatten sänks tack vare oppositionens budget.
  Om det rödgröna regeringsunderlaget känns det extra bra att återupprepa Olof Palmes vassa hån mot Fälldin och de borgerliga som var i en regeringskris för många år sedan…”ännu håller Granadas fästen, men därinne råder pesten”.

 4. grattis Magdalena till statsminister posten.
  Men snälla Magdalena se till att inte ge ett finger till Center partiet för det är dödsstöten för Socialdemokrater (det är en parti man ej kan lita på)

  • Det går inte att lita på något parti eller på någon politiker över huvudtaget! De är alla mer eller mindre maktgalna narcissistiska mammondyrkare som egotrippar hårt (blir på höga på sig själva och sin egen inbillade förträfflighet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.