fbpx

Uppdaterad: Sveriges nya statsminister har avgått

Magdalena Andersson (S) valdes till Sveriges första kvinnliga statsminister. UPPDATERAD: Sju timmar senare avgick hon.

Riksdagen har idag, den 24 november 2021, godkänt talmannens förslag att välja Magdalena Andersson (S) till ny statsminister, efter att Stefan Löfven har avgått.

Om mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, hade röstat mot talmannens förslag till ny statsminister hade förslaget inte godkänts.

Nu röstade 174 emot förslaget, 117 röstade ja, 57 avstod och en var frånvarande.

UPPDATERAD: Sju timmar senare meddelande Magdalena Andersson att hon avgår som statsminister. Anledningen är att Miljöpartiet meddelat att det lämnar regeringen. Nu tänker Magdalena Andersson försöka bli statsminister för en socialdemokratisk enpartiregering.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Uppdaterad: Sveriges nya statsminister har avgått

 1. Man kan ju undra över vad Centerpartiet håller på med!?
  Man vill inte rösta på regeringens budget för regeringen har förhandlingar med Vänsterpartiet.
  Men regeringen har inte förhandlat denna budget med Vänsterpartiet utan ett tillägg däremot med Centerpartiet som fått igenom strandskyddet och förändring vad det gäller skogen. Så röstar man ner en budget som man fått gehör för i sin kärnfråga.
  Mycket dåligt gjort av Annie Lööf.
  Man släpper fram Magdalena Andersson men ger henne inte förutsättningar att regera med sin egen budget. Man ger SD segern. Sen tycker man att Miljöpartiet håller på med sandlådepolitik, vad gör man själv då.
  Centerpartiet behöver fundera över sin roll i svensk politik. Vill inte tillhöra högern då dem valt att samarbeta med SD och inte rödgröna för dem samarbetar med Vänsterpartiet.
  Ja, men det är dessa två alternativ som finns just nu.
  Vad jag vet har inte Centerpartiet egen majoritet och kommer aldrig att få heller.
  Då får man välja mellan detta. Rödgröna röran eller den mörkblåbruna inte röra snare sörja. Mitt val är självklart.

 2. vi har ju den traditionen i riket…Sparkade ministrar poppar upp snabbt igen…
  Läste på annan plats att i utländsk press är förvåningen stor ang Svensk Politik ..

 3. Grattis Magdalena! Tyvärr fick du en jobbig första dag på ditt nya jobb, och har redan avgått. Att MP hoppar av regeringen och att den blågula oppositionens budget gick igenom var pricken över I. Skönt slippa den dyra och onödiga familjeveckan och bra för Norrland och bilägare i hela landet att bensin- och dieselskatten sänks tack vare oppositionens budget.
  Om det rödgröna regeringsunderlaget känns det extra bra att återupprepa Olof Palmes vassa hån mot Fälldin och de borgerliga som var i en regeringskris för många år sedan…”ännu håller Granadas fästen, men därinne råder pesten”.

 4. grattis Magdalena till statsminister posten.
  Men snälla Magdalena se till att inte ge ett finger till Center partiet för det är dödsstöten för Socialdemokrater (det är en parti man ej kan lita på)

  • Det går inte att lita på något parti eller på någon politiker över huvudtaget! De är alla mer eller mindre maktgalna narcissistiska mammondyrkare som egotrippar hårt (blir på höga på sig själva och sin egen inbillade förträfflighet).

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Lyckat botemedel mot stillasittande

Cykling, kultur och historia visade sig vara en lyckosam kombination som drog många till evenemanget på Aunesgården. 

Tio år av stolthet i Pajala ska firas

Det är tio år sedan Tornedalen Pride såg dagens ljus. Detta ska firas rejält under marknadsveckan med nostalgisk klubbkväll, parad och andra aktiviteter. ”Vi ska fira och minnas var det startade ifrån”, säger projektledaren Rebecka Digervall. 

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,