fbpx

Sverige höjer terrorhotnivån

Under torsdagen höjde Säkerhetspolisen (Säpo) terrorhotnivån i Sverige från 3 till 4 på den femgradiga skalan.

– Idag har jag fattat beslut om att höja terrorhotnivån från ett förhöjt till ett högt hot, säger Charlotte von Essen, chef för Säpo, under en pressträff.

Enligt Charlotte von Essen konstaterar Säpo att Sverige befinner sig i ett försämrat läge avseende attentatshot mot Sverige, samt att detta hot kommer bestå under en längre tid.

– Det har under året skett en successiv förändring av hotbilden mot Sverige där vi har gått från att betraktas som ett legitimt till ett prioriterat mål för våldsbejakande islamism globalt, säger Charlotte von Essen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Sverige höjer terrorhotnivån

  1. Koran brännaren borde ochså få böter för att äventyra Sveriges säkerhet som en del kommuner fick tidigare.tack vare manen ifråga höjer man till nivå 4 den prestationen borde väl ge en gratis envägsbiljett hem som första pris

  2. Julle du kör med SD propaganda?! Klart vi kan och skall förbjuda koranbränningar på offentliga platser!

  3. Att Sverige som en av världens största demokratier med yttrande-och religionsfrihet skall vara eftergiven för diktatoriska stater som dödar, stenar och fängslar oliktänkande och har en lagstiftning som gör det möjligt att kränka och förnedra kvinnor är ju helt befängt. Om regering och riksdag ger efter för detta kommer jag starkt att överväga att flytta. Jag skäms över landet Sverige som inte klarar av att skydda sina medborgare och funderar på att förbjuda koranbränning.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN