Tågen är rekordpunktliga

NORRBOTTEN: Tågen i Sverige blir allt punktligare, drygt 91 procent höll tiderna under 2019.

Enligt Trafikanalys är detta ett rekord sedan mätningarna startades år 2013. Andelen kan också jämföras med år 2018 då knappt 88 procent av tågen kom i tid.

Under 2019 slogs dessutom fler rekord: fjärde kvartalet blev det bästa hittills, december blev den bästa månaden, och under året framfördes det för första gången över en miljon tåg på den svenska järnvägen.

– Järnvägsbranschen och Trafikverket arbetar för att tillförlitligheten ska bli ännu bättre. Deras mål är att minst 95 procent av tågen ska nå sin slutstation inom fem minuter efter tidtabell 2020, så förhoppningsvis kommer vi att se ytterligare förbättringar framöver, säger Fredrik Lindberg, statistiker på Trafikanalys, i ett pressmeddelande.

Statistiken visar vidare att de allra flesta förseningarna är små – inom 15 minuter hade 96 procent av tågen kommit fram till sin slutstation.

Trafikanalys uppger att sedan 2010 har tågresandet ökat stadigt varje år, och har ökat med totalt 37 procent fram till år 2018.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Tågen är rekordpunktliga

  1. ”quando c’era lui…” säger dom i Italien om Tågtidernas passande…som betyder ”på Hans tid…”. Det vill säga på Benito Mussolinis tid, då maffian hölls under kontroll och tågen gick i tid.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.