fbpx

Talmannen förlänger sonderingsuppdraget

Talman Andreas Norlén beslutade idag, den 12 oktober, att förlänga Ulf Kristerssons sonderingsuppdrag till den 14 oktober.

Ulf Kristersson (M) lämnade en rapport om sitt uppdrag att sondera förutsättningarna för att bilda regering. Efter mötet uttrycker talmannen sig så här:

– Under vårt möte informerades jag om att sonderingsuppdraget går framåt men behöver ytterligare en kort tid. Jag är mån om att Sverige ska få en ny regering så snart som möjligt men arbetet bör samtidigt inte forceras. På samma sätt som Stefan Löfven fick förlängt uppdrag med två dagar i januari 2019 innan han slutrapporterade har jag nu givit Ulf Kristersson ytterligare två dagar, säger han, enligt ett pressmeddelande.

Ulf Kristersson ska alltså senast på fredag ge en slutrapport. Och om talmannen då finner att han kan föreslå Kristersson till statsminister kommer han att lägga fram förslaget samma dag till riksdagen.

Den första bordläggningen sker också samma dag och den andra bordläggningen sker lördag den 15 oktober. Omröstningen planeras i så fall äga rum måndag den 17 oktober.

Planeringen är preliminär och vid behov kan tidsplanen komma att justeras.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Talmannen förlänger sonderingsuppdraget

  1. Nu är ju den nya regeringen klar, gick ju väldigt snabbt om en jämför med Sossarna regeringsbildning 2018. Och alla tecken tyder på att den här regeringen blir bättre för landet än den Socialdemokratiskt ledda regeringen blev.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN