fbpx

Talmannen har förlängt sonderingsuppdraget

Talmannen har förlängt Magdalena Anderssons sonderingsuppdrag.

Det var den 11 november som Magdalena Andersson (S) fick i uppdrag av talmannen Andreas Norlén att sondera förutsättningarna för att bilda en regering som riksdagen kan tolerera. Uppdraget skulle rapporteras till talmannen i dag, den 16 november. Men Andersson har meddelat att hon behöver mer tid.

Enligt ett pressmeddelande har uppdraget därmed förlängts till den 22 november. En lägesrapport ska dock ges per telefon den 19 november.

– Under vårt möte informerades jag om att sonderingsuppdraget går framåt men behöver ytterligare någon tid. Jag är mån om att Sverige skyndsamt ska få en ny regering men arbetet bör samtidigt inte forceras. Jag har därför givit Magdalena Andersson ytterligare några dagar till hennes uppdrag, säger talman Andreas Norlén i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.