fbpx

Magdalena Andersson dryftar elstöd i länet

Magdalena Andersson (S) är på turné i länet. Foto: Pressbild

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson besöker idag Överkalix, Övertorneå och Haparanda.

Magdalena Andersson är på turné för att träffa norrbottningar och bland annat samtala om bristen på elstöd och om hushållens ekonomi.

Turnén startar idag, den 31 mars, i  Överkalix, där hon först gör ett nedslag på Vippabacken och därefter på Folkets hus.

På eftermiddagen fortsätter Andersson till Övertorneå för ett besök på Gränsälvsgymnasiet och Coop.

Kvällen avrundas med ett besök på Haparandas ungdomsgård, Station 2.0.

På lördag, den 1 april, fortsätter programmet med praktik på Ikea, och efter lunch fortsätter Magdalena Andersson till Torneå, då hon kommer att kampanja med finska socialdemokrater inför söndagens val i Finland.

Turnén avslutas i Luleå.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Magdalena Andersson dryftar elstöd i länet

 1. Många bittra härinne på Magda. De röstade höger och det blev ju bra! Cirkus Kristerson dansar vidare medan SD säger vilka steg som ska tas. D v s sno från de fattiga ge till de rika. Klassisk högerpolitik. Grattis!

  • Att man ogillar vänster betyder inte per automatik att man gillar höger.

 2. Som gisslan hos Miljöpartiet stängde hon fungerande atomkraftverk och orsakade brist i elproduktionen. Nu åker hon omkring och låtsas att allt är andras fel.

 3. Samtala, precis höger borgarna har inget stöd för oss i Norrbotten!! Ni kan ju samtala med kristna Busch vad hon lovat i val rörelsen!! Vilken Guds bud vad det hon svek?!!

 4. Magdalena Andersson tillsammans med Mp är ju bovarna som såg till att folk behöver elstöd pga nedläggningen av fungerande kärnkraftsanläggningar Det blir så här när inkompetenta politiker får styra och ställa och inte blev det bättre med den nya regeringen heller.

  • Vad gör hon i Norrbotten? Hon är ju orsaken till allt de negativa i Norrbottens kommunerna.

 5. Samtala? Kanske, om hon erbjuder sig att betala min elräkning – annars är jag inte intresserad av att samtala med henne …

  • Var inte orolig. Det står ingenstans att det är obligatoriska samtal med Magdalena för din del. Så du kan släppa det nu.

   • Jag har väl rätt att tacka nej till saker även om de inte är obligatoriska? Tyvärr slapp jag inte se människan. Byn är liten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka