fbpx

Magdalena Andersson dryftar elstöd i länet

Magdalena Andersson (S) är på turné i länet. Foto: Pressbild

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson besöker idag Överkalix, Övertorneå och Haparanda.

Magdalena Andersson är på turné för att träffa norrbottningar och bland annat samtala om bristen på elstöd och om hushållens ekonomi.

Turnén startar idag, den 31 mars, i  Överkalix, där hon först gör ett nedslag på Vippabacken och därefter på Folkets hus.

På eftermiddagen fortsätter Andersson till Övertorneå för ett besök på Gränsälvsgymnasiet och Coop.

Kvällen avrundas med ett besök på Haparandas ungdomsgård, Station 2.0.

På lördag, den 1 april, fortsätter programmet med praktik på Ikea, och efter lunch fortsätter Magdalena Andersson till Torneå, då hon kommer att kampanja med finska socialdemokrater inför söndagens val i Finland.

Turnén avslutas i Luleå.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Magdalena Andersson dryftar elstöd i länet

 1. Många bittra härinne på Magda. De röstade höger och det blev ju bra! Cirkus Kristerson dansar vidare medan SD säger vilka steg som ska tas. D v s sno från de fattiga ge till de rika. Klassisk högerpolitik. Grattis!

 2. Som gisslan hos Miljöpartiet stängde hon fungerande atomkraftverk och orsakade brist i elproduktionen. Nu åker hon omkring och låtsas att allt är andras fel.

 3. Samtala, precis höger borgarna har inget stöd för oss i Norrbotten!! Ni kan ju samtala med kristna Busch vad hon lovat i val rörelsen!! Vilken Guds bud vad det hon svek?!!

 4. Magdalena Andersson tillsammans med Mp är ju bovarna som såg till att folk behöver elstöd pga nedläggningen av fungerande kärnkraftsanläggningar Det blir så här när inkompetenta politiker får styra och ställa och inte blev det bättre med den nya regeringen heller.

 5. Samtala? Kanske, om hon erbjuder sig att betala min elräkning – annars är jag inte intresserad av att samtala med henne …

  • Var inte orolig. Det står ingenstans att det är obligatoriska samtal med Magdalena för din del. Så du kan släppa det nu.

   • Jag har väl rätt att tacka nej till saker även om de inte är obligatoriska? Tyvärr slapp jag inte se människan. Byn är liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.