fbpx

Talmannen nominerar Andersson till statsminister

Talmannen Andreas Norlén har i dag, måndag, nominerat Magdalena Andersson (S) till Sveriges 34 statsminister.

Under en presskonferens uppgav talmannen att det enligt Andersson fortfarande inte finns något avtal mellan (S) och (V) kring regeringsfrågan, men att samtal har förts i god anda.

Han sa vidare att Magdalena Andersson inte har bett om förlängt sonderingstid utan är redo att prövas i kammaren i en statsministeromröstning.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Talmannen nominerar Andersson till statsminister

  1. Holmen vet inte hur du tänker men att du har otur den saken är helt klar. Menar du att alla partier är dörrmattor som är mindre än dom största i sitt block. V, Kd, L eller SD skiljer det vilket block man tillhör? Jag tror att dom små inte skall ha större inflytande än sina mandat så fungerar demokratin folkstyret

  2. Spännande Värre….skall kommunisterna låta sig förbli som en dörrmatta för Sossarna och ej få något i Utbyte för sina mandat….Vågar dom lägga ner sina röster vid omröstningen…eller släpper dom alla krav på förbättringar bara för att tillfredställa dom politiker som vill ha en Kvinna på Statsministerposten…Tänk också på att ena stunden så är könet en konstruktion för att i Nästa stund vra väldigt viktigt och eftersträvansvärt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.