fbpx

Talmannen nominerar Andersson till statsminister

Talmannen Andreas Norlén har i dag, måndag, nominerat Magdalena Andersson (S) till Sveriges 34 statsminister.

Under en presskonferens uppgav talmannen att det enligt Andersson fortfarande inte finns något avtal mellan (S) och (V) kring regeringsfrågan, men att samtal har förts i god anda.

Han sa vidare att Magdalena Andersson inte har bett om förlängt sonderingstid utan är redo att prövas i kammaren i en statsministeromröstning.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Talmannen nominerar Andersson till statsminister

  1. Holmen vet inte hur du tänker men att du har otur den saken är helt klar. Menar du att alla partier är dörrmattor som är mindre än dom största i sitt block. V, Kd, L eller SD skiljer det vilket block man tillhör? Jag tror att dom små inte skall ha större inflytande än sina mandat så fungerar demokratin folkstyret

  2. Spännande Värre….skall kommunisterna låta sig förbli som en dörrmatta för Sossarna och ej få något i Utbyte för sina mandat….Vågar dom lägga ner sina röster vid omröstningen…eller släpper dom alla krav på förbättringar bara för att tillfredställa dom politiker som vill ha en Kvinna på Statsministerposten…Tänk också på att ena stunden så är könet en konstruktion för att i Nästa stund vra väldigt viktigt och eftersträvansvärt…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.