fbpx

Talmannen nominerar Andersson till statsminister

Talmannen Andreas Norlén har i dag, måndag, nominerat Magdalena Andersson (S) till Sveriges 34 statsminister.

Under en presskonferens uppgav talmannen att det enligt Andersson fortfarande inte finns något avtal mellan (S) och (V) kring regeringsfrågan, men att samtal har förts i god anda.

Han sa vidare att Magdalena Andersson inte har bett om förlängt sonderingstid utan är redo att prövas i kammaren i en statsministeromröstning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Talmannen nominerar Andersson till statsminister

  1. Holmen vet inte hur du tänker men att du har otur den saken är helt klar. Menar du att alla partier är dörrmattor som är mindre än dom största i sitt block. V, Kd, L eller SD skiljer det vilket block man tillhör? Jag tror att dom små inte skall ha större inflytande än sina mandat så fungerar demokratin folkstyret

  2. Spännande Värre….skall kommunisterna låta sig förbli som en dörrmatta för Sossarna och ej få något i Utbyte för sina mandat….Vågar dom lägga ner sina röster vid omröstningen…eller släpper dom alla krav på förbättringar bara för att tillfredställa dom politiker som vill ha en Kvinna på Statsministerposten…Tänk också på att ena stunden så är könet en konstruktion för att i Nästa stund vra väldigt viktigt och eftersträvansvärt…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka