fbpx

Tidningsutdelningen kraftigt försenad

Tisdagens utdelning av Haparandabladet är kraftigt försenad i Tornedalen på grund av försening från tryckeriet.

Förseningen gäller alltså Övertorneå, Pajala och Haparanda.

Utdelningen beräknas vara klart cirka klockan 11.00

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Tidningsutdelningen kraftigt försenad

 1. För det första finns det inga tidningsbud, dom är anställda som ”distributörer” och levererar morgontidningar, veckotidningar, reklam, brev, paket, fika och bröd samt artiklar från kundshopen m.m till hushållen.
  Om tidningen är försenad så är det mycket material att dela ut eller så kan det vara problem i tryckeriet eller på fordon som t.ex punktering, vägarbeten m.m.
  På vintern kan det vara halka, oplogade vägar, dåligt skottat vid lådor m.m som orsakar förseningar.
  Ordinarie personal kan vara sjuk eller ledig och då behöver vikarierna lite mer tid på sig för att distribuera.
  Distributörerna gör alltid sitt bästa för att morgontidningarna kommer ut så snabbt som möjligt så det är ingen idé att spy galla över dom, dom gör alltid sitt bästa för kunderna.

 2. Om det skulle vara samma uppror i vården som det är i utdelning av tidningar så skulle vården se helt annorlunda ut. Men de som väntar på tidningen vid 04.00 å skäller att den inte är i tid, vem sagt att den ska vara i postlådan just den tiden. jo för 10- 20 år sen när det fanns personal och enbart tidnings utdelning. Har inte pensionärer tid å vänta, oftast är de som klagar. Tidningsbuden kämpar med tiden, men det är inte bara tidningar de delar ut, reklam och brev fördröjer utdelningen, tidningar, brev och reklam ska delas ut i en viss ordning. Om det inte finns annat å klaga på så rösta på postkodsmiljonären, de har ju bra brev som ska delas ut, ingen klagar……

 3. Är detta en nyhet eller ett tillstånd ? Att tidningarna är försenade, radera artikeln den gällde Tisdagens utgåva.

 4. Inga bud…?
  Vet några som sökt tjänsterna…men inte fått något svar.
  Till mig skulle de ringa tillbaka…men icke !

  • Förvånar mig inte det Du skriver!
   Har kört som bud å företaget ifråga värdesätter inte duktigt folk, som har bestämda idéer bl.a om hela å rena bilar…dom vill bara ha unga som inte bryr sig..mer än om lönen..

  • om du verkligen vill jobba, så kontakta svensk hemleverans igen, det visar bara att du är intresserad…och kommer att få jobba, visa framfötterna…

 5. Hej ! Tidningarna har inte varit i tid på 7 veckor, Ringt tidnings tjänst, dom säger att brist på tidningsbud. Är ju för jäkligt dåligt, tidningarna kommer först 8,30-9,00. i postlådan.

  • ok, när förväntar du tidningen att anlända, 02,30 på natten—–, men du har koll på när tidningen dyker upp, vet du att du inte är den enda som ska ha tidning, det går inte ihop om alla vill ha tidningen samma tid, då kan man göra så att alla som vill ha tidningen 04-05, då kan alla samlas på Torget å hämta sin tidning, som förr i tiden…inte för att det var så, men kanske nytänkande, för att få slut på detta gnäll om tidningar.

  • Och vilken tid är Du lovad att tidningen ska anlända? Brist på tidningsbud….Jo det är det, tror att du vill att du ska få tidningen 04,30, ingen bestämd tid du ska få den, ingen har tid å vänta på tidningen, har Ni inget annat för Er än å Klaga. Klaga på Regeringen istället.

   • Ja, nog är det väl mycket värre att bara få posten varannan dag, eller att många viktiga brev kommer bort på vägen, eller att frimärkena blir dyrare och dyrare?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.