fbpx

Till hösten beräknas alla vuxna i länet vara fullvaccinerade

I månadsskiftet september-oktober uppskattas alla norrbottningar vara fullvaccinerade.

Region Norrbotten uppger att till och med vecka 22 hade knappt 100.000 personer i Norrbotten vaccinerats med minst en dos vaccin mot covid-19. Det är knappt hälften av alla som erbjuds vaccin. 57.000 personer av dessa uppges vara vaccinerade med två doser, vilket motsvarar 28 procent av alla som erbjuds vaccin.

Enligt en prognos ska alla norrbottningar som är 18 år och äldre vara vaccinerade med minst en dos i augusti, och därmed ha ett förstärkt skydd mot covid-19 i september.

Och i månadsskiftet september-oktober uppskattas alla norrbottningar vara fullvaccinerade.

Regionen framhåller vidare att eftersom det tar sex veckor innan en minskning av smittspridning märks i slutenvården är trycket på vården fortfarande högt. ”Faran är inte över. Personer som är födda på 80-talet och 90-talet får intensivvård just nu”.

Att vården är pressad under sommaren kommer att märkas, men regionen lovar att om man är akut sjuk eller behöver vård som inte kan vänta så kommer man att få det.

Regionen kommer att försöka ta hjälp av andra regioner med en del operationer. Och senare i höst kommer vård att upphandlas i andra regioner och kanske även andra skandinaviska länder ”för att komma ikapp med den vård som fått vänta under pandemin”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Till hösten beräknas alla vuxna i länet vara fullvaccinerade

  1. Många vuxna som avstått, massor med vaccinationstider lediga. De tror på konspirationsteorier och ”att hundar kan flyga”.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN