fbpx

Tio polisaspiranter till Norrbotten

I veckan påbörjar tio blivande poliser sin aspiranttjänstgöring i Norrbotten. 

Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier, där studenterna under den sista terminen gör sin aspiranttjänstgöring i en polisregion. Polisstudenterna får då möjlighet att under handledning av erfarna poliser använda kunskaperna från utbildningen. Sammanlagt 39 polisaspiranter påbörjar sin tjänstgöring i polisregion Nord. I hela polismyndigheten handlar det om totalt 309 aspiranter.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Tio polisaspiranter till Norrbotten

 1. Poliser som enbart kan svenska vill inte komma till Haparanda, om dom kommer så vill dom bort efter ett tag, dom märker att man inte klarar sig i Haparanda enbart med svenska. Lite synd att det är så men ”that´s life” i Haparanda.

 2. Mycket bra,
  Som ”Blåljus” påpekade.
  Vi behöver verkligen poliser i Haparanda. Allt för många missbrukare och stölder i den stan, skönt att man nuförtiden bor där bara delvis!

  • oj så farligt med lite missbrukare och stölder, de är sen gammalt, hade kunnat vara så mycket värre med bilbränder på rad, sprängningar, dödsskjutningar, sprängda bostäder…. listan är lång om man kollar på dagens Sverige och dagens samhälle vi lever i

   • Kriminaliteten är värre i Haparanda än stora städer som Malmö och Göteborg, om man ser till antalet som bor i Haparanda. Våld, knark, trafikbrott osv är brott som konstant sker i Haparanda. På detta har folk i Haparanda ofta ingen som helst hyfs och ”vett och etikett”. Sura miner, otrevliga, svarar inte då man hälsar, vill inte prata svenska, blänger och glor, skvaller, skitsnack osv. Avslutningsvis… så är Haparanda en fruktansvärt ful stad. .

    • Försvinn från stan då engång för alla, såna som dig behöver vi inte, negativa människor som de bara är synd om, som bara ser de negativa i allt, flytta till en stad vart de inte finns ett enda problem, men någon sådan finns de inte, finns problem över hela det här landet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.