fbpx

Tiotals i karantän efter exponering för coronavirus

Antalet nya konstaterade fall i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt uppges vara 14 under de senaste två veckorna.

Enligt en lägesrapport från den 14:e oktober ska ett stort antal personer ha exponerats för smitta. Därmed har tiotals personer satts i karantän.

Dock uppges det att läget är fortsatt lugnt med en incidens på 23,4 per 100.000 invånare.

Sjukvårdsdistriktet omfattar kommunerna Torneå, Kemi, Keminmaa, Tervola, Simo och Ylitornio.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Tiotals i karantän efter exponering för coronavirus

 1. Jag blir beklämd av allt gnäll om att stänga gränsen: nej, gränsen bör inte alls stängas och det är dags att inse att smittan finns överallt, interagerar du med andra människor riskerar du att smittas. En stängd gräns vållar stora problem i människors vardag och är helt meningslös när det kommer till att stoppa en smitta som existerar överallt. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk! Sedan kan vi bara hoppas att Finland öppnar gränsen också och slutar med detta infantila trams.

  • Jag skulle också förstå det här om Finland hade haft 0 konstaterade fall och hade satt totalstopp att komma över oavsett viljen pass man har!

   Men som det är nu är det bara löjligt. Vem håller koll påalla länders dödsfall och smittade? Alla länder tycks räkna olika

  • Antalet smittade i länets kommuner finns att läsa på Region Norrbottens sida. Fram till söndagen den 11/10 hade Haparanda 17 konstaterade fall av Covid19.

  • Hys-hys Anniki!
   Två Österrikiska, fyra från Outukumpu, ett från Umeå och tre från Prag ger 10 fall. Sju ytterligare i kommunen, frågan blir då om det finns någon smitta i kommunen bland de eller om de också är importerade. Den dagen vi smittar varandra är det allvar. Hittills har invånarna i Tornedalen klarat sig hyfsat bra men inget är självklart. Snabbt kan det förändras om vi inte förblir skärpta.

 2. Stefan Löven vikarierar för Sanna Marin på nästa EU-möte pga att finska ledaren är i coronakarantän…såklart hjälper vi vår forna östra rikshalva! Annikki och Palle mfl, ni är i trygga händer 👍

 3. oj,oj, är det inte dags ev stänga gränsen, mycket folk från grannlandet vistas, shoppar här.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN