Tiotals i karantän efter exponering för coronavirus

Antalet nya konstaterade fall i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt uppges vara 14 under de senaste två veckorna.

Enligt en lägesrapport från den 14:e oktober ska ett stort antal personer ha exponerats för smitta. Därmed har tiotals personer satts i karantän.

Dock uppges det att läget är fortsatt lugnt med en incidens på 23,4 per 100.000 invånare.

Sjukvårdsdistriktet omfattar kommunerna Torneå, Kemi, Keminmaa, Tervola, Simo och Ylitornio.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Tiotals i karantän efter exponering för coronavirus

 1. Jag blir beklämd av allt gnäll om att stänga gränsen: nej, gränsen bör inte alls stängas och det är dags att inse att smittan finns överallt, interagerar du med andra människor riskerar du att smittas. En stängd gräns vållar stora problem i människors vardag och är helt meningslös när det kommer till att stoppa en smitta som existerar överallt. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk! Sedan kan vi bara hoppas att Finland öppnar gränsen också och slutar med detta infantila trams.

  • Jag skulle också förstå det här om Finland hade haft 0 konstaterade fall och hade satt totalstopp att komma över oavsett viljen pass man har!

   Men som det är nu är det bara löjligt. Vem håller koll påalla länders dödsfall och smittade? Alla länder tycks räkna olika

  • Antalet smittade i länets kommuner finns att läsa på Region Norrbottens sida. Fram till söndagen den 11/10 hade Haparanda 17 konstaterade fall av Covid19.

  • Hys-hys Anniki!
   Två Österrikiska, fyra från Outukumpu, ett från Umeå och tre från Prag ger 10 fall. Sju ytterligare i kommunen, frågan blir då om det finns någon smitta i kommunen bland de eller om de också är importerade. Den dagen vi smittar varandra är det allvar. Hittills har invånarna i Tornedalen klarat sig hyfsat bra men inget är självklart. Snabbt kan det förändras om vi inte förblir skärpta.

 2. Stefan Löven vikarierar för Sanna Marin på nästa EU-möte pga att finska ledaren är i coronakarantän…såklart hjälper vi vår forna östra rikshalva! Annikki och Palle mfl, ni är i trygga händer 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ungdomsgården som försvann

För två år sedan öppnades en föreningsdriven ungdomsgård i Pajala. Den hade en minimal budget och anställda fick söka bidrag till drift och egen lön. I samband med pandemin hamnade verksamheterna i malpåse, och gården blev nerlagd.

Politikerna som gör affärer med kommunen

Haparandas politiska ledning är smått unik. Samtliga ledande politiker inom den styrande alliansen – utom kommunalrådet – är aktiva företagare. En del levererar varor och tjänster till kommunen. HB har kartlagt deras ekonomiska engagemang med kommunen – även när det gäller kommunala arvoden.

Pojke cyklade ned i öppet schakt

Under tisdagens kväll skadades en åttaåring då han cyklade ned i ett vattenfyllt schakt på en avgrävd gc-väg i Haparanda. – Han hade änglavakt, han hade kunnat bryta nacken, säger mamman Tiia Backman.

Flyktingpojken tvingades fly igen

JUNOSUANDO Den afghanska pojken kom in i pörtet hos Inga-Lill och Roger Poromaa i Junosuando, som en studsande och hoppande 13-årig virvelvind. Efter det senaste avslaget från Migrationsverket om utvisning när Zyarmal fyllt 18 år upplevde han att hoppet var ute och flydde från Sverige till ett annat land.

Spanienresa kritiseras

Kommundirektören Lena Ekh var i förra veckan på en semesterresa till Spanien, vilket har fått kommunanställda att reagera ”med bestörtning”, enligt flera tips till HB.

E4-trafik rakt genom byn

Under pågående vägarbete på E4 mellan Salmis och Vuono väljer många att ta vägen genom Vuono by. Nu är bybor rädda för att det ska ske en olycka då få håller hastighetsbegränsningen.

Hulkoff – metalmusiker och modern bard

Pär Hulkoffs nyutkomna skiva Pansarfolk säljer bra i både fysiska format och på digitala plattformar. HB tittar in bakom kulisserna hos en modern bard med fötterna i älvdalens bördiga mylla – där musiken växer fram ur flora, fauna och ett långt folkligt minne.

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.