fbpx

Två gripna efter stort pådrag i Pajala

PAJALA: Under lördag förmiddag utfördes en större polisinsats i Pajala med polisbilar med blåljus och påslagna sirener samt en helikopter som hovrade över samhället. Två män greps på olika affärer i samhället, männen hade färdats i en bil och tjuvgods från tidigare stölder påträffades i bilen.

Under förmiddagen, vid 10-tiden, sågs polisbilar rycka ut med blåljus och påslagna sirener i centrala Pajala. Strax därefter hovrade en polishelikopter under en timmes tid medan polisiära aktiviteter företogs på marken.

Polisen var till en början förtegen med vad som orsakat pådraget. Dock framgick det under dagen att det inte rörde sig om våldsbrott eller någon olycka. Under kvällen klarnade bilden, polisen har gripit två män för stölder och olaga hot, enligt uppgifter från vittnen på plats, i två olika butiker i Pajala.

Enligt polisen ska även stöldgods från andra stölder ha hittats i den bil männen färdades i. De båda är svenska medborgare, hemmahörande i en betydligt större ort än Pajala och är kända av polisen sedan tidigare.

Av utredningstekniska skäl vill polisen inte gå ut med om det rör sig om fler personer som färdats i bilen än de två som greps.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Två gripna efter stort pådrag i Pajala

  1. Nog hade man väll kunnat googla fram en finare by än pajala när man ska ut på missdåds resa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN