fbpx

Tonade rutor gav böter

Två bilförare fick böter för att de hade tonade rutor/solfilm på bilen.

Den första bilföraren stoppades av polisen i Kalix vid klockan halv två natten till söndag.
Bilföraren som färdades på E4 fick en ordningsbot då rutor på bilen var försedda med otillåten solfilm, vilket är ett trafikbrott.

Den andra bilföraren siktades av polisen vid klockan två natten till söndag.
Då var det en bilförare i centrala Haparanda som fick en ordningsbot på grund av att bilen hade en tonad sidoruta.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Tonade rutor gav böter

 1. Polisen hade razzia vid e4 så blev stoppad med solglasögon så plockade jag bort linserna för att ej bli bötfälld😎

 2. Inte verkar polisen ha mycket att göra. Knarkarna får gå fria och får bara en klapp på axeln när dom åker fast för narkotia brott osv. Men vänta när nån kommer med tonade rutor då jävlar hugger dom direkt.

  • Du ”Tonade rutor på bilen”, det är inte tillåtet att varken knarka eller ha tonade rutor på en bil i trafik, och självklart ska polisen ”hugga” på brott som upptäcks. Det ligger dessutom i allmänhetens intresse att man sköter sig även i trafiken. Tror faktiskt inte du tänker likadant den dagen du blir utsatt för brott?! Läs på och förstå hur verkligheten fungerar, din kommentar blir bara direkt pinsam!

  • @Tonade rutor på bilen
   Hur tänker du? Ska Polisen strunta alla övriga brott efter att polisen har tagit någon för narkotika brott som bara har strafförelägande i skalan?
   Enligt dig så har Polisen då lite att göra i o m att dom tar fast personer som bryter mot lagen oavsett brottets käraktär? Vad säger du om du kommer cyklandes, åkandes, gåendes med t ex barn och ni blir påkörda för att en bilist åker omkring med en bil som är olagligt utrustad. Blir det en hive five på den som körde på dig i o m att du inte kunde få ögonkontakt med föraren innan och på det sättet kunde olyckan ha hindrats?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka