fbpx

Torneåföretag ska driva spa på Cape East

Hotellchefen på Cape East, Johanna Salmi och Vd, Tobias Lindfors presenterade under tisdagen att Sf-kliniken kommer att bedriva behandlingar i spa-anläggningen på CE. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Hotellchefen på Cape East, Johanna Salmi och Vd, Tobias Lindfors presenterade under tisdagen att Sf-kliniken kommer att bedriva behandlingar i spa-anläggningen på CE. Längst till vänster i bild, Jaana Saloniemi, Sf-kliniken. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Just nu pågår renovering och iordningställande av anläggningen Cape East. I december öppnar anläggningen med hotell, restaurang samt spa. Ambitionen är att sätta norra Sverige på spa-kartan och det genom samarbete med Sf-kliniken i Torneå som kommer att tillhandahålla spa-anläggningens behandlingar.

– Vi är glada över att vi nu har Sf-kliniken som vi ska jobba med. De har ett gott renommé och ett etablerat kundunderlag i både Sverige och Finland, säger Tobias Lindfors, ägare och koncern-vd för Student consulting och Pite havsbad gruop som äger Cape East.

Sf-kliniken är beläget på gränsen mellan Haparanda och Torneå och har ett brett utbud av både medicinska och skönhetsbehandlingar av varierande karaktär. Idag har företaget 10 anställda men behovet av att utöka personalstyrkan med ytterligare sex spa-terapeuter är ett faktum.

– Det känns väldigt bra, jag har haft ett intresse för det här sedan jag hörde om att det kommer öppna igen, säger Jaana Saloniemi, som driver sf-kliniken.

Vad för typ av behandlingar som kommer att erbjudas är inte ännu bestämt.

– Allt vi gör här kommer att ha en touch av Swedish Lapland, säger Tobias Lindfors.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Torneåföretag ska driva spa på Cape East

 1. Det är ju ett privat företag, så om det finns haparandabor som kvalificerar sig kan de säkert få jobb.

 2. Vi kan ju hoppas detta nu ger jobb till Haparandabor.

  Speciellt nu i dessa tider när kommunen ska hyvla ner heltidstjänster!

  Hoppas vi får flera privata arbetsgivare hit!
  Lär behövas när våra politiker bara satsar på handel.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.