fbpx

Trafikolycka på E4 väster om Sangis

Två personbilar har kolliderat på E4 i höjd med Kvarngårdarna, mellan Sangis och infarten till Båtskärsnäs. Vägen är helt avstängd i bägge riktningar under räddningsarbetet, som beräknas pågå till klockan 11.00. 

Enligt initiala uppgifter är två personbilar med sammanlagt fyra personer inblandade i olyckan. Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen. Olyckan inträffade vid 09.40-tiden och vägen är avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet. Uppgifter om personskador saknas i nuläget.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Trafikolycka på E4 väster om Sangis

 1. I våra breddgrader borde det lag på vinterdäck till 15/5 .sen med en övergångtid på två veckor till för
  någårlundaa risk till halka

   • Det är inte lag på att man inte får ha vinterdäck efter 15/4.
    Om vinterväglag råder så är det tillåtet.

    • Ja, men vem har tid att byta fram och tillbaka? Det var ju sommarväglag ett tag innan det åter blev vinterväglag, så egentligen hade man kunnat få böter ena dagen och då kanske komma på att det nog är dags att byta till sommardäck för att nästa dag halka omkring i livsfara … Anser man sig inte ha råd att betala eventuella böter så håller man sig nog på den ”säkra” (dvs osäkra) sidan och byter ”i tid” (dvs för tidigt).

  • Ja, att ha samma tid i hela landet är fel. I bl.a. Norge och Ryssland har man olika tider i olika delar av landet. Så borde det vara i Sverige också.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.