fbpx

Trafikolyckor med rådjur

Under fredagens kväll inträffade två trafikolyckor med rådjur i östra Norrbotten.

Den första olyckan inrapporterades strax efter 18-tiden och gällde en olycka med buss och rådjur på länsväg 398 i Björkfors, Kalix kommun. Inga personskador har rapporterats.

Den andra olyckan inrapporterades en timme senare från Övertorneå kommun. Denna gång inträffade olyckan mellan en personbil och ett rådjur på riksväg 99 i Svanstein. Inga personskador har rapporterats.

Polisen uppger att vid den första olyckan blev rådjuret skadat, varpå en eftersöksjägare kallades ut.

Vid den andra olyckan lämnade rådjuret platsen. Föraren kunde därmed inte säga om djuret blev skadat eller inte. Dock kallades en eftersöksjägare ut för att kontrollera saken.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Trafikolyckor med rådjur

  • Som vanligt så bemödar sig de empatilösa självgoda äcklen på redaktionen inte ens bemöda sig att skriva något om hur det gick för det stackars rådjuret! 🙁

   • Hej ”Äcklad av äcklen”
    Notisen är uppdaterad med de uppgifter polisen har kunnat lämna.
    /vänliga hälsningar

   • Hej äcklad…man väntar väl på obduktionen…tyvärr så har den ingen förtur…finns nog påkörda maskar sedan i somras som ska vårdas.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.