fbpx

Tretton polisaspiranter till länet

TORNEDALEN: Nu förstärks polismyndigheten med 515 polisaspiranter runt om i landets polisregioner. Nu finns det drygt 31.000 anställda inom polisen.
De nya polisaspiranterna är ett välkommet tillskott till polisen som har ett mål om att växa med 10.000 polisanställda till slutet av 2024. Sedan tillväxtmålet sattes så har myndigheten vuxit med närmare 3.000 polisanställda.

De nya polisaspiranterna placeras i respektive polisregion utifrån en fördelningsmodell som grundar sig i exempelvis befolkningsmängd, brottsbelastning, samt avgångar. Fördelningen av polisaspiranter till de olika polisområdena och lokalpolisområdena beslutas av polisregionerna. För polisregion Nord innebär det sammanlagt 37 aspiranter och av dessa placeras 13 i Norrbottens län.
Utbildningstid för en polis är 2,5 år och vissa lärosäten erbjuder utbildningen på distans. Sett till antalet elever på utbildningen kommer de stora tillskotten av poliser att ske under åren 2021 och 2024.
– Att vi får växa är nödvändigt för att vi ska kunna öka vår förmåga att minska brottsligheten och bidra till att öka tryggheten i samhället, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Tretton polisaspiranter till länet

 1. Regeringens satsning på polisen visar resultat ”här och nu”! Annat var de under borgartiden då utbildningsplatserna minskade! Högern satsade på skattesänkningar istället på medborgarnas säkerhet! Samma gäller utbildningsplatser för yrken inom vården, drastiga minskningar, som regeringen nu håller på att återställa!

 2. Bort med kontanter. Det är brottsförebyggande, hur många kriminella vill använda betalkort och bankgiro? effektivt även mot alla svartjobbare

 3. Jag har precis lärt mig att ”demokratibrottsutredare” är en formell tjänstetitel inom polisen. Så nu gäller det att passa sig lite extra, alla ni demokratibrottsbenägna pensionärer som använder Facebook!

 4. undrar hur stor Polismyndighetens satsning är på att lagföra Folk enl HmF lagen…. där tingsrätterna nöjer sig med kopior som bevis…när det gäller att lösa andra mkt grövre brott satsas det ej fullt lika mkt på, enl uppgifter så läggs tex sexualbrotten ner närmast rutinmässigt…annat var det när Metoo var som hetast och en felplacerad hand för kanske några år sedan utreddes ordentligt…

 5. Av dessa 13 polisaspiranter kommer ingen att placeras i Haparanda bara så ni vet. Är det bra eller bra?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.