fbpx

Tullen bytte ut knark till mjöl

En man i 30-årsåldern i Kalix kommun har dömts till fängelse i drygt fyra år för bland annat grov narkotikasmuggling.

När en försändelse från Tyskland visade sig innehålla ett kilo amfetamin fattades beslut om en så kallad kontrollerad leverans. Tullverket bytte ut knarket mot mjöl och lät försändelsen återgå till postflödet.

Efter att mottagaren hämtat ut paketet den 6 september gjorde polisen ett tillslag. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades ytterligare narkotika, ett vapen och ammunition.

Förutom grovt narkotikabrott har Haparanda tingsrätt dömt mannen till grovt vapenbrott samt narkotikabrott. Påföljden bestämdes till fängelse i fyra år och en månad, samt att tidigare utdömd villkorlig dom, från april i år, ska undanröjas.

Den person som skjutsade mannen i 30-årsåldern till och från utlämningsstället har också dömts till fängelse, i ett år för försök till grovt narkotikabrott, och narkotikabrott. Enligt tingsrättens bedömning visste även han att det var amfetamin i paketet som han transporterade.

Båda männen har förnekat att de kände till vad paketet innehöll.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tullen bytte ut knark till mjöl

  1. Hur kan han dömas för narkotikabrott?
    Det var ju mjöl i paketen då polisen gjorde tillslaget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.