fbpx

Tullen bytte ut knark till mjöl

En man i 30-årsåldern i Kalix kommun har dömts till fängelse i drygt fyra år för bland annat grov narkotikasmuggling.

När en försändelse från Tyskland visade sig innehålla ett kilo amfetamin fattades beslut om en så kallad kontrollerad leverans. Tullverket bytte ut knarket mot mjöl och lät försändelsen återgå till postflödet.

Efter att mottagaren hämtat ut paketet den 6 september gjorde polisen ett tillslag. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades ytterligare narkotika, ett vapen och ammunition.

Förutom grovt narkotikabrott har Haparanda tingsrätt dömt mannen till grovt vapenbrott samt narkotikabrott. Påföljden bestämdes till fängelse i fyra år och en månad, samt att tidigare utdömd villkorlig dom, från april i år, ska undanröjas.

Den person som skjutsade mannen i 30-årsåldern till och från utlämningsstället har också dömts till fängelse, i ett år för försök till grovt narkotikabrott, och narkotikabrott. Enligt tingsrättens bedömning visste även han att det var amfetamin i paketet som han transporterade.

Båda männen har förnekat att de kände till vad paketet innehöll.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tullen bytte ut knark till mjöl

  1. Hur kan han dömas för narkotikabrott?
    Det var ju mjöl i paketen då polisen gjorde tillslaget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.