fbpx

Tulloperation Vårflod avslöjade brott

En mobil skanner kan lätt avslöja vad lasten innehåller. Foto: Eva Spiik

Tullverkets pågåede kontrolloperation Vårflod uppges ha gett bra resultat.

Under två veckor har ett stort antal tulltjänstemän från hela landet deltagit i operationen längs landsgränsen mellan Sverige och Finland.

Enligt en pressträff har tullen avslöjat en rad brott, bland annat har de hittat olika sorters narkotikaklassade preparat, stoppat flera rattfulla förare, samt förhindrat att stöldgods förs ut ur landet.

Fram till och med måndag har de kontrollerat 378 objekt och gjort 72 hundsökningar. Tre personer har gripits och en sitter anhållen.

Till hjälp har tullen haft flera sökhundar samt en skanner som snabbt kan hitta narkotika, vapen och andra illegala varor i fordon.

– Vi är mycket nöjda med resultatet, säger insatsledaren Dariusz Stanczak.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Tulloperation Vårflod avslöjade brott

 1. Ännu ett övertramp av ”storebror”, Folket ska kuvas och den fria rörligheten hämmas. / Kari P

  • Ja, den fria rörligheten för kriminella aktörer bör begränsas kraftigt.
   Helst hindras helt och hållet.

 2. Att montera ner tullverksamheten vid gränsen är lika dumt som att ta bort fågelskrämman vid jordgubbslandet för att ”det finns ju inga fåglar i jordgubbslandet” ….

 3. Det naiva imperiebyggandet resulterade i placering av tullens kontor i Umeå. Därmed lämnades gränsbevakningen i Norrbotten till insatsoperationer. Inte har det förespeglats att verkligheten förändras, o även brottsligheten.Därför kan man vara skeptisk till senaste ”Insatsen”.Inget att yvas över.
  Observant realist.

 4. Detta är p.g.a Regeringens satsning på Tullverket mot den organiserade brottsligheten. Liksom till Polisen, se på Övertorneå Polisen som fått fler poliser och utökade lokaler för personal och fordon!!

 5. Mycket bra, lätt att vara efterklok, men visst tusan kändes det märkligt när tullhuset såldes och tullen försvann från gränsen. Låt oss nu hoppas att det framöver blir ökad närvaro, det behövs !

 6. Tack Tullverket!
  Det här behövs verkligen i dagens samhälle. Över huvudtaget, otroligt att verksamheten minskades så stort och t o m drogs in vid vissa övergångsställen. Resultatet har visat sig under ”Operation Vårflod”.
  Vi kan bara fråga oss, vad sker under vinterhalvåret på de helt obemannade isövergångarna längs ”Världens fredligaste gräns”?

 7. Är så tacksam över denna operation, och önskar verkligen att en förstärkt närvaro av tullen ska bli verklighet igen vid gränsen.
  Då denna kriminalitet, Och missbrukande kultur blivit något ungdomarna ser upp till i dennna lilla stad. När detta är uppbrutet så kanske det lättare går att få tillbaka framtidstron till ungdomarna.

 8. Det skulle alltid behövas här! Tack för det ni gör för Haparanda!!!

 9. Man skulle bara hoppas att verksamheten blev permanent, det verkar minst sagt behövas

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN