fbpx

Tullverket stärker kontroller vid gränsen med kamerabevakning

Tullverket gick idag ut med nyheten om att det nu införs fast kamerabevakning i Trelleborg och Haparanda. Syftet med kamerabevakningen är att förebygga, förhindra och upptäcka brott samt utöva kontrollverksamhet.

Kamerorna är ett exempel på hur Tullverket kan använda digital teknik för att utveckla verksamheten. Med kamerabevakning får Tullverket bättre förutsättningar att hitta objekt som tidigare varit svåra att upptäcka i det stora trafikflödet. Träffsäkerheten på Tullverkets kontroller bedöms öka genom kamerabevakning. De fasta kamerorna läser av registreringsnummer med hjälp av ANPR-teknik och jämför med information i Tullverkets underrättelseregister och identifierar intressanta fordon, skriver Tullverket i ett pressmeddelande.

– I och med införandet förväntas antalet grova beslag av narkotika, vapen och annan smuggling att öka, säger Ingela Östmark, ansvarig för kamerabevakningsprojektet på Tullverket i Göteborg.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Tullverket stärker kontroller vid gränsen med kamerabevakning

 1. Det är bara att skaffa bajamaja till svenska gränsen ni kan väl ta ett bra exempel från finska tullen?

 2. Nu flyttas smugglingen av snus och sprit till nästa gränsövergång istället, den vid Mattila och sedan Övertorneå.

  • Sant. Fler kameror i samhället ökar tryggheten och kan hjälpa polisen att klara upp brott.

   • Fler kameror i samhället får oss andra att känna oss säkrare titta bara på england, där blir du plåtat hela tiden och för oss vita ( som har rent mjöl i påsen ) är det som du säger inget problem, Fler kameror överallt i realtid

 3. Lisette vad hände med min kommentar här tidigare? Varför tog du bort den och vilken av era kommentarsregler bröt jag emot?

  Mvh Sverigevän

  • Hej!
   Jag har inte tagit bort din kommentar. För din kännedom, det är chefredaktören och ansvarige utgivaren som administrerar över kommentarsfältet. Jag vidarebefordrar din fråga till honom, Axel Andén så får du nog svar!

   Hälsningar, Lisette Olsson-Höghäll, reporter, Haparandabladet

 4. Äntligen så vaknar myndigheterna.. detta borde ha skett för länge sen. Borde vara lite mer som kina som registrerar folk också. Menar har man inget att dölja så spelar det väl ingen roll om man blir filmad..

  • ALLA har något att dölja, Sverigevän. Men det behöver ju inte vara något olagligt, kanske något personligt pinsamt t.ex.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN