fbpx

TV4 saknar coronaplan för Robinson

Robinson kommer att sändas från Haparanda skärgård med Anders Öfvergård som programledare. Foto: Linus Nilsson/TV4

Det verkar uppenbart att Haparandabladet tagit TV4 och Mastiff på sängen med våra frågor om smittskyddsåtgärder under Robinsoninspelningarna. 

Svaret på alla våra frågor blev att TV4 och C More värnar om en säker arbetsplats. Men inte ett ord om hur man begränsar smittorisken för befolkningen i Haparanda kommun. Kanske har ingen tänkt på det?

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

18 kommentarer på “TV4 saknar coronaplan för Robinson

 1. Så om Haparandraborna är oroliga för att det kommer en massa folk utifrån hit, och för att det inte finns några planer från varken tv4 eller Haparanda stad för hur man minska risken för smittspridningen – då är man automatiskt negativ ? Nån slags olyckskorp? Nej, vet ni vad, alla ni som gnäller här om att det skrivs för negativt: skärp er! Det är dagens fakta att om en liten ort plötsligt tar emot en massa människor från andra ställen i Sverige så ökar risken för smittspridning! Det är befogat att ifrågasätta och kritisera i ett sånt här läge när varken tv4 eller kommunen vill ta sitt sitt ansvar! Så det argumenten kan ni lägga ner, nu!

 2. Följer dom rekommendationerna från folkhälsomyndigheten så ska det ju inte vara någon fara. 🙂

 3. Fy fasiken för alla negativa olyckskorpar som är ute och kraxar igen, har man inget positivt att säga så varför kan man inte bara vara tyst?

  • Det är inte bara positiva åsikter som är tillåtna.
   Jag ser också många risker med detta och resande öht under en epidemi.

  • Kommunalrådet får väl ta på sig ansvaret för detta? Han som jobbat för att få hit dem och betalat dyrt för det från kommunens kassa (då pratar vi inte sparkrav!) Om TV4 inte har någon plan för hur de ska förhindra smittan. Ja då ligger det på kommunalrådet, det får bli hans ansvar. Antingen får han och Haparanda stad arbeta ut någon plan eller så får han helt enkelt ta ansvaret om smittan börjar sprida sig i Haparanda och vi hamnar i en liknande situation som de i Gällivare t ex. Kommunalrådets personliga ansvar, helt enkelt.

 4. Tv4 saknar plan för corona på Robinson, oj vad förvånad man blir. Är det verkligen läge genomföra det i såna här tider, helt otroligt!

 5. Vain ruotsissa ja venäjällä keksitään järjestää tällainen kilpailu kun korona runnoo maata👍

  • Hox Palle har du missat att finska B-kändisar nu planerar att spela in Robinson på samma ö dvs Seskar-Furö? Du är en lustig lurifax du.

  • Palle, om du har för avsikt att förolämpa enbart svensktalande
   så skall du skriva på svenska. Annars går ju inte budskapet fram.
   Tänkte inte du på det?

 6. Varför kan inte våra myndigheter visa hur många coronafall respektive stad har, så man kan ta liten semester och resa till ett ställe vars det inte finns corona. Om det nu finns såna ställen.

  • Folkhälsomyndigheten redovisar varje kommuns antal fall på sin hemsida varje vecka.

 7. Skandalöst illa att detta jippo tillåts komma hit i allvarliga pandemitider.
  Nog borde väl ändå smittskyddet ingripa och stoppa spektaklet.
  Tummen ned.

  • Robinson är ju en sak men varför HB så slappt eller egentligen helt okommenterat låter den finska mediejakten på situationen i Norrbotten gå utan några egna analyser och kommentarer. Den finska mediehanteringen struntar totalt i situationen i Haparanda utan gottar sig åt eländet i Gällivare. Vore väl kul för oss i Happis veta hur läget är i Happis vad gäller smittfall . Det kanske kan ge lite bättre uppfattning om läget hos oss.

 8. Ställer ni samma fråga till Finland vad de har för Coronaplan för alla finnar som kommer och handlar på Systembolaget och snusbutiker? Är nog betydligt fler människor än vad som kommer för Robinson

  • ”Finland” är kanske lite stort. Det är inte som att vi frågar ”Stockholm” hur de ska hantera Robinsonproduktionen.

   • Axel, bra argument! Men i en annan artikel skriver hbwebben om att skärgårdsbåt-trafiken (bindestreck pga dåligt utrymme i spalten) kan öka mer än planerat, vilket väl hbwebben vinklar positivt (vilket jag också gör). Men, om man frågar ”Stockholmarna” om deras coronaplan för Robinson, var är då frågan om coronaplan för lokala turistentreprenörer?

    • Det kan vi absolut göra uppföljningar på hur lokala företag jobbar med coronasäkerhet, men en Robinsonproduktion är ju en betydligt större apparat med ett stort antal inresta som samtidigt ska befinna sig på samma plats. Det är en händelse som liknar den i Gällivare som ledde till att det kom in smitta, medan vi inte känner till att det ska ha hänt när det gäller lokala turistentreprenörer eller inresande finländare. Men allt ändras hela tiden när det gäller corona så det kan säkert bli fokus på de sakerna i ett senare skede.

  • Ja precis.
   Fast det skulle lösas enkelt om Sveriges styrande vaknade och stängde gränsen!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.