fbpx

Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

Två personer, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern blev under onsdagskvällen anhållna misstänkta för människohandel för sexuella ändamål i Haparanda. Två personer ska ha utsatts för brottet, varav en är under 18 år.

En förundersökning är inledd, utredningen pågår och senast på lördag ska beslut om häktning tas. Åklagaren Lena Körner är tilldelad ärendet hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Det råder utredningssekretess i ärendet och ytterligare uppgifter om målsägande samt huruvida de misstänkta personerna är Haparandabor eller ej kommenteras inte, åklagaren bekräftar enbart att det misstänkta brottet ingår i Haparanda domsaga.

– En målsägande är under 18 år och en över 18 år. Jag kan inte svara på mer i nuläget, utredningen pågår, säger Lena Körner.

Senast på lördag måste beslut fattas om en eventuell häktning av de misstänkta.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

 1. Det var väntat. Bra att polisen är på tå och tar fast individerna. Föräldrar till tjejer i den åldern måste vara vaksam och läsa av signaler.

 2. alkoholen är roten till MYCKET skit i samhället. Jag väntar på att ”sverigevän” flyttar till något SD-land med sina flaskor.

 3. Och dom är tydligen släppta på fri fot för att begå nya brott eller försvinna från landet… Svenska rättsväsendet suger.

 4. Varför skulle just Haparanda va förskonat ? Det är ju marknaden som styr. Intresse för köp av narkotika och människor finns ju onekligen i Happis

 5. Nu har organiserat grövre brottslighet nått Haparanda, detta är så vidrigt, knarket flödar osv.
  Hoppas polisen får stopp detta brottslighet.

  • Ta och stäng gränsen mellan Realistiska människor och S LEDARE.vad kan hända då ?kommunerna måste börja ta hand om sin egen befolkning. Slut

  • Förut var det sossarna som styrde och fick skit för allt dåligt som hände, nu är det enligt signaturen ”Usch” någon annan, undrar vilket parti hen tillhör 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.