fbpx

Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

Två personer, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern blev under onsdagskvällen anhållna misstänkta för människohandel för sexuella ändamål i Haparanda. Två personer ska ha utsatts för brottet, varav en är under 18 år.

En förundersökning är inledd, utredningen pågår och senast på lördag ska beslut om häktning tas. Åklagaren Lena Körner är tilldelad ärendet hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Det råder utredningssekretess i ärendet och ytterligare uppgifter om målsägande samt huruvida de misstänkta personerna är Haparandabor eller ej kommenteras inte, åklagaren bekräftar enbart att det misstänkta brottet ingår i Haparanda domsaga.

– En målsägande är under 18 år och en över 18 år. Jag kan inte svara på mer i nuläget, utredningen pågår, säger Lena Körner.

Senast på lördag måste beslut fattas om en eventuell häktning av de misstänkta.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

 1. Det var väntat. Bra att polisen är på tå och tar fast individerna. Föräldrar till tjejer i den åldern måste vara vaksam och läsa av signaler.

 2. alkoholen är roten till MYCKET skit i samhället. Jag väntar på att ”sverigevän” flyttar till något SD-land med sina flaskor.

 3. Och dom är tydligen släppta på fri fot för att begå nya brott eller försvinna från landet… Svenska rättsväsendet suger.

 4. Snart är det väl nån som skyller på alkoholen och vill totalförbjuda den…igen 🤓

 5. Varför skulle just Haparanda va förskonat ? Det är ju marknaden som styr. Intresse för köp av narkotika och människor finns ju onekligen i Happis

 6. Nu har organiserat grövre brottslighet nått Haparanda, detta är så vidrigt, knarket flödar osv.
  Hoppas polisen får stopp detta brottslighet.

  • Ta och stäng gränsen mellan Realistiska människor och S LEDARE.vad kan hända då ?kommunerna måste börja ta hand om sin egen befolkning. Slut

  • Förut var det sossarna som styrde och fick skit för allt dåligt som hände, nu är det enligt signaturen ”Usch” någon annan, undrar vilket parti hen tillhör 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.