fbpx

Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

Två personer, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern blev under onsdagskvällen anhållna misstänkta för människohandel för sexuella ändamål i Haparanda. Två personer ska ha utsatts för brottet, varav en är under 18 år.

En förundersökning är inledd, utredningen pågår och senast på lördag ska beslut om häktning tas. Åklagaren Lena Körner är tilldelad ärendet hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Det råder utredningssekretess i ärendet och ytterligare uppgifter om målsägande samt huruvida de misstänkta personerna är Haparandabor eller ej kommenteras inte, åklagaren bekräftar enbart att det misstänkta brottet ingår i Haparanda domsaga.

– En målsägande är under 18 år och en över 18 år. Jag kan inte svara på mer i nuläget, utredningen pågår, säger Lena Körner.

Senast på lördag måste beslut fattas om en eventuell häktning av de misstänkta.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

 1. Det var väntat. Bra att polisen är på tå och tar fast individerna. Föräldrar till tjejer i den åldern måste vara vaksam och läsa av signaler.

 2. alkoholen är roten till MYCKET skit i samhället. Jag väntar på att ”sverigevän” flyttar till något SD-land med sina flaskor.

 3. Och dom är tydligen släppta på fri fot för att begå nya brott eller försvinna från landet… Svenska rättsväsendet suger.

 4. Snart är det väl nån som skyller på alkoholen och vill totalförbjuda den…igen 🤓

 5. Varför skulle just Haparanda va förskonat ? Det är ju marknaden som styr. Intresse för köp av narkotika och människor finns ju onekligen i Happis

 6. Nu har organiserat grövre brottslighet nått Haparanda, detta är så vidrigt, knarket flödar osv.
  Hoppas polisen får stopp detta brottslighet.

  • Ta och stäng gränsen mellan Realistiska människor och S LEDARE.vad kan hända då ?kommunerna måste börja ta hand om sin egen befolkning. Slut

  • Förut var det sossarna som styrde och fick skit för allt dåligt som hände, nu är det enligt signaturen ”Usch” någon annan, undrar vilket parti hen tillhör 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.