Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

Två personer, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern blev under onsdagskvällen anhållna misstänkta för människohandel för sexuella ändamål i Haparanda. Två personer ska ha utsatts för brottet, varav en är under 18 år.

En förundersökning är inledd, utredningen pågår och senast på lördag ska beslut om häktning tas. Åklagaren Lena Körner är tilldelad ärendet hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Det råder utredningssekretess i ärendet och ytterligare uppgifter om målsägande samt huruvida de misstänkta personerna är Haparandabor eller ej kommenteras inte, åklagaren bekräftar enbart att det misstänkta brottet ingår i Haparanda domsaga.

– En målsägande är under 18 år och en över 18 år. Jag kan inte svara på mer i nuläget, utredningen pågår, säger Lena Körner.

Senast på lördag måste beslut fattas om en eventuell häktning av de misstänkta.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Misstänkt människohandel med barn i Haparanda

 1. Det var väntat. Bra att polisen är på tå och tar fast individerna. Föräldrar till tjejer i den åldern måste vara vaksam och läsa av signaler.

 2. alkoholen är roten till MYCKET skit i samhället. Jag väntar på att ”sverigevän” flyttar till något SD-land med sina flaskor.

 3. Och dom är tydligen släppta på fri fot för att begå nya brott eller försvinna från landet… Svenska rättsväsendet suger.

 4. Varför skulle just Haparanda va förskonat ? Det är ju marknaden som styr. Intresse för köp av narkotika och människor finns ju onekligen i Happis

 5. Nu har organiserat grövre brottslighet nått Haparanda, detta är så vidrigt, knarket flödar osv.
  Hoppas polisen får stopp detta brottslighet.

  • Ta och stäng gränsen mellan Realistiska människor och S LEDARE.vad kan hända då ?kommunerna måste börja ta hand om sin egen befolkning. Slut

  • Förut var det sossarna som styrde och fick skit för allt dåligt som hände, nu är det enligt signaturen ”Usch” någon annan, undrar vilket parti hen tillhör 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ungdomsgården som försvann

För två år sedan öppnades en föreningsdriven ungdomsgård i Pajala. Den hade en minimal budget och anställda fick söka bidrag till drift och egen lön. I samband med pandemin hamnade verksamheterna i malpåse, och gården blev nerlagd.

Politikerna som gör affärer med kommunen

Haparandas politiska ledning är smått unik. Samtliga ledande politiker inom den styrande alliansen – utom kommunalrådet – är aktiva företagare. En del levererar varor och tjänster till kommunen. HB har kartlagt deras ekonomiska engagemang med kommunen – även när det gäller kommunala arvoden.

Pojke cyklade ned i öppet schakt

Under tisdagens kväll skadades en åttaåring då han cyklade ned i ett vattenfyllt schakt på en avgrävd gc-väg i Haparanda. – Han hade änglavakt, han hade kunnat bryta nacken, säger mamman Tiia Backman.

Flyktingpojken tvingades fly igen

JUNOSUANDO Den afghanska pojken kom in i pörtet hos Inga-Lill och Roger Poromaa i Junosuando, som en studsande och hoppande 13-årig virvelvind. Efter det senaste avslaget från Migrationsverket om utvisning när Zyarmal fyllt 18 år upplevde han att hoppet var ute och flydde från Sverige till ett annat land.

Spanienresa kritiseras

Kommundirektören Lena Ekh var i förra veckan på en semesterresa till Spanien, vilket har fått kommunanställda att reagera ”med bestörtning”, enligt flera tips till HB.

E4-trafik rakt genom byn

Under pågående vägarbete på E4 mellan Salmis och Vuono väljer många att ta vägen genom Vuono by. Nu är bybor rädda för att det ska ske en olycka då få håller hastighetsbegränsningen.

Hulkoff – metalmusiker och modern bard

Pär Hulkoffs nyutkomna skiva Pansarfolk säljer bra i både fysiska format och på digitala plattformar. HB tittar in bakom kulisserna hos en modern bard med fötterna i älvdalens bördiga mylla – där musiken växer fram ur flora, fauna och ett långt folkligt minne.

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.