fbpx

Två bilar har kört av vägen vid Puostijärvi

Personerna inblandade i trafikolyckan är förda till sjukhus med ambulans.

Två personbilar har kört av vägen i Övertorneå på onsdag förmiddag. Olyckan inträffade öster om Puostijärvi  en dryg mil från Övertorneå. Larmet till SOS kom kvart i elva.

Enligt uppgifter från polisen ska tre personer färdats i bilarna vid olyckan. I nuläget finns det inga uppgifter om skador eller om någon behöver föras till sjukhus.

– Det är allt vi vet, utredning pågår på platsen, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

Det ska enligt personen som larmade om olyckan finns skräp på vägbanan efter olyckan.

Polis, räddningstjänst och ambulans arbetar vid olycksplatsen.

Olyckan har stor påverkan på väg 98 från Palo till Haapakylä i båda riktningarna. Vägen är avstängd under tiden räddningsarbetet pågår. Trafikverket beräknar att vägen kan öppnas för trafik vid klockan 13.

Uppdatering: Kl. 13.24. Påverkan på trafiken är fortfarande stor enligt Trafikverket men vägen är öppnad och trafiken leds växelvis förbi olycksplatsen. Polisen har igen mer information om skadeläget ännu. Två polispatruller finns kvar och arbetar på olycksplatsen.

Uppdaterad: Kl.17. Bilarna har krockat och hamnat i diket och båda förarna satt fastklämda.

– Av skadorna att döma på bilarna, framför förardörren i fronten på bilarna så har de kommit från varsitt håll, säger Jonas Larsson, insatsledare Räddningstjänsten i Överkalix.

De inblandade i trafikolyckan är förda till sjukhus med ambulans. Hur skadeläget är kan inte räddningstjänstens insatsledare svara på:

– Två personer satt fastklämda och en person hade gått ur bilen själv. Vi fick klippa lös båda förarna och de är förda med ambulans till sjukhus. Båda bilarna stod nere i diket så det var lite problematiskt och  arbetet drog ut på tiden, säger insatsledaren om och hänvisar till sjukvården och polisen för mer information.

Trafiken på olycksplatsen flyter på som vanligt sedan några timmar tillbaks.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Två bilar har kört av vägen vid Puostijärvi

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.