fbpx

Två bränder i Haparanda inom loppet av några minuter.

Vid femtiden i morse inkom, inom loppet av bara några minuter, två larm om bränder i Haparanda. Villabranden från igår hade blossat upp igen, och bara ett stenkast där ifrån, en gräsbrand. 

Tidigt i morse inkom ett larm till räddningstjänsten. Vid huset som brann ner under gårdagen hade det åter igen blossat upp en brand. Räddningstjänsten kom till platsen för att säkerställa att branden inte spred sig till närliggande hus.
Två timmar senare kunde de konstatera branden släckt, och räddningstjänsten lämnade platsen.

Bara någon minut efter det första larmet inkom ytterligare ett larm om en brand. Bara ett stenkast från villabranden pågick en gräsbrand. Det ska ha rört sig om någon som eldat en rishög där elden sedan spridit sig till marken.
Även denna brand är släckt och räddningstjänsten har lämnat platsen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Två bränder i Haparanda inom loppet av några minuter.

  1. 3 bränder! Någon har dragit loss en bit av röda förrådet vid skateboardrampen i Marielund och försökt tända på. Luktade tändvätska från en fläck på marken i närheten på natten. Två killar cyklade därifrån mitt i natten. Vad gjorde småungarna ute mitt i natten utan föräldrar?!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka