fbpx

Sladd orsakade trafikolycka

HAPARANDA: Under måndagens förmiddag inträffade en trafikolycka på E4 i höjd med Säivis när en bil fick sladd.

Två bilister var inblandade i olyckan som resulterade i att den ena bilen körde av vägen när bilen som fick sladd kolliderade med den. Enligt uppgift voltade bilen som hamnade i diket i samband med olyckan. En av förarna, en kvinna fick föras till sjukhus med ambulans och hon ska ha fått lindriga skador enligt Region Norrbottens skaderapport.
En av förarna misstänks för trafikbrott, bland annat för att inte ha hållit avstånd till annan trafikant.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Sladd orsakade trafikolycka

 1. Jag undrar vems är sladden? Hade någon tappat den från en släpvagn eller slängt ut den från en bil? Hade den kanske ramlat från en långtradare? Vi lär inte få svar på vem ägaren till sladden är men hoppas att någon tog bort den så det inte sker olyckor pga sladden.

 2. Om en bil får sladd och hamnar sedan i diket, hur kan en till bil vara inblandad i olyckan? Var den andra bilen redan i diket? Ni på HB måste ta och skriva så man förstår. Och om olycka orsakades av sladd, så bör väll bilen misstänks för trafikbrott, inte bilföraren. Oavsett väder, vägunderlag och förhållanden så är det ALLTID föraren av bilen som ska vara uppmärksam och aldrig orsaka olycka. Om en förare orsakat skada på annan bil eller annan förare kan denne även dömas för det. Bilen kan inte föra talan oavsett om den fick sladd eller ej.

 3. Om en av förarna misstänks för trafikbrott så är det ju inte sladden som orsakade olyckan utan trafikbrottet, dvs föraren som utförare av det misstänkta trafikbrottet.

 4. Ja håll avstånd och anpassa farten beroende vad det är för väder.

  Vi kanske skulle behöva ha elektroniska hastighetsangivelser och även anpassa kamerorna efter det.

  Är det riktigt skitväder står det 30 eller liknande och blir en bild och böter om man kör 40 😆

  Framförallt skulle vi behöva nån avståndsmätare till bilen framför och bötfälla dem som kör i häcken.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.