fbpx

Sladd orsakade trafikolycka

HAPARANDA: Under måndagens förmiddag inträffade en trafikolycka på E4 i höjd med Säivis när en bil fick sladd.

Två bilister var inblandade i olyckan som resulterade i att den ena bilen körde av vägen när bilen som fick sladd kolliderade med den. Enligt uppgift voltade bilen som hamnade i diket i samband med olyckan. En av förarna, en kvinna fick föras till sjukhus med ambulans och hon ska ha fått lindriga skador enligt Region Norrbottens skaderapport.
En av förarna misstänks för trafikbrott, bland annat för att inte ha hållit avstånd till annan trafikant.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Sladd orsakade trafikolycka

 1. Jag undrar vems är sladden? Hade någon tappat den från en släpvagn eller slängt ut den från en bil? Hade den kanske ramlat från en långtradare? Vi lär inte få svar på vem ägaren till sladden är men hoppas att någon tog bort den så det inte sker olyckor pga sladden.

 2. Om en bil får sladd och hamnar sedan i diket, hur kan en till bil vara inblandad i olyckan? Var den andra bilen redan i diket? Ni på HB måste ta och skriva så man förstår. Och om olycka orsakades av sladd, så bör väll bilen misstänks för trafikbrott, inte bilföraren. Oavsett väder, vägunderlag och förhållanden så är det ALLTID föraren av bilen som ska vara uppmärksam och aldrig orsaka olycka. Om en förare orsakat skada på annan bil eller annan förare kan denne även dömas för det. Bilen kan inte föra talan oavsett om den fick sladd eller ej.

 3. Om en av förarna misstänks för trafikbrott så är det ju inte sladden som orsakade olyckan utan trafikbrottet, dvs föraren som utförare av det misstänkta trafikbrottet.

 4. Ja håll avstånd och anpassa farten beroende vad det är för väder.

  Vi kanske skulle behöva ha elektroniska hastighetsangivelser och även anpassa kamerorna efter det.

  Är det riktigt skitväder står det 30 eller liknande och blir en bild och böter om man kör 40 😆

  Framförallt skulle vi behöva nån avståndsmätare till bilen framför och bötfälla dem som kör i häcken.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.