fbpx

Två vaccindoser gör fritidsresa till Finland möjlig

Idag, måndag, började lättnader för inresa till Finland gälla.

Nu kan svenska medborgare resa till Finland i fritidssyfte.

Det förutsätter att personen fått båda doser av vaccin mot covid-19. Det ska ha gått minst två veckor efter den sista dosen och intyg om vaccinering krävs.

Även de som insjuknat av coronavirus, tillfrisknat och fått en vaccindos kan resa till Finland om det gått minst en vecka sedan vaccinering.

Till lättnaderna hör även att personer som har intyg att de insjuknat i coronasjukdom för mindre än sex månader sedan kan resa in i landet.

I onsdags trädde lättnader i beslut om masstestning vid inresa i kraft. Enligt beslutet, som gäller även finska medborgare, av regionförvaltningsverket i Lappland slipper den inresande coronatest om hen fått en eller två vaccindoser. Dock rekommenderas att de som fått en dos gör ett coronatest inom tre dygn efter inresa.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Två vaccindoser gör fritidsresa till Finland möjlig

  1. Vilket svammel, det finns svenskar som har passerat gränsen hela våren, utan vaccination, detta för att de åkt över med en finsk medborgare. Smittar man mindre då?

  2. Vaccin har ju olika egenskaper! Efter två doser med Astra Zeneca har man byggt upp ett fullgott skydd efter en vecka enligt Astra Zeneca.

  3. Vilken typ av intyg räcker det med det man fått efter vaccinationen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.