Två vaccindoser gör fritidsresa till Finland möjlig

Idag, måndag, började lättnader för inresa till Finland gälla.

Nu kan svenska medborgare resa till Finland i fritidssyfte.

Det förutsätter att personen fått båda doser av vaccin mot covid-19. Det ska ha gått minst två veckor efter den sista dosen och intyg om vaccinering krävs.

Även de som insjuknat av coronavirus, tillfrisknat och fått en vaccindos kan resa till Finland om det gått minst en vecka sedan vaccinering.

Till lättnaderna hör även att personer som har intyg att de insjuknat i coronasjukdom för mindre än sex månader sedan kan resa in i landet.

I onsdags trädde lättnader i beslut om masstestning vid inresa i kraft. Enligt beslutet, som gäller även finska medborgare, av regionförvaltningsverket i Lappland slipper den inresande coronatest om hen fått en eller två vaccindoser. Dock rekommenderas att de som fått en dos gör ett coronatest inom tre dygn efter inresa.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Två vaccindoser gör fritidsresa till Finland möjlig

  1. Vilket svammel, det finns svenskar som har passerat gränsen hela våren, utan vaccination, detta för att de åkt över med en finsk medborgare. Smittar man mindre då?

  2. Vaccin har ju olika egenskaper! Efter två doser med Astra Zeneca har man byggt upp ett fullgott skydd efter en vecka enligt Astra Zeneca.

  3. Vilken typ av intyg räcker det med det man fått efter vaccinationen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.