fbpx

Två renolyckor inom två timmar i Övertorneå

En av olyckorna inträffade på riksväg 99 i höjd med Niskanpää.

En personbil kolliderade med ren vid 16.30-tiden i måndags. Olyckan orsakade inga personskador. Berörd sameby kontaktades. Det är dock oklart hur det gick med renen.

Den andra olyckan skedde två timmar senare på riksväg 99 i Ruskola där en lastbil kolliderade med ett rådjur.

Inga personskador rapporterades men det är oklart hur det gick för rådjuret. En eftersöksjägare kallades ut.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Två renolyckor inom två timmar i Övertorneå

 1. Tack för att vi har renar, och ni alla som är irriterade, även jag ibland är glad över att vi på något sätt är självförsörjda att vi har mat som finns /produceras i Sverige Tornedalen. Vid kriser så kan maten ta slut. och då är du glad över att se en ren. Kärlek till alla, kram.

 2. Börjar bli trött på dom där renarna. Hur jävla svårt ska det vara att bygga ett staket/ inhängnad och låsa in dom? Den dagen jag kör på en ren lyfter jag in den i bilen och tar den som kompensation 🙂

 3. Rättelse. En krock med en ren är ingen viltolycka. Renen är ett tamdjur och ägs av enskild renägare eller av samebyn.

  • Du har rätt. Dock kategoriserar polisen det som viltolyckor, det är därför det blir fel ibland.

  • Håller med här att hur svårt kan det vara att ha någon slags staket eller inhägnad för renarna? Samerna borde ju vid det här laget också börja se över sina renar, finns många döda renar längst E10. Inte nog med att det är en fara för trafikanter även staten drabbas av kostnader dom annars kan undvika eller begränsa med en ordentlig inhägnad. Eller är det bra business för samerna att låta en ren bli överkörd lite då och då?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.