fbpx

Ulf Kristersson (M) är Sveriges nya statsminister

Sveriges nästa statsminister heter Ulf Kristersson (M).

Detta efter att ha fått 176 ja-röster under måndagens statsministeromröstning i riksdagen.

Strax innan klockan 12:00 på måndagen den 17 oktober röstade riksdagen om Ulf Kristersson (M) skulle bli Sveriges nästa statsminister. När omröstningen var klar kunde 176 ja-röster och 173 nej-röster räknas.

I samband med resultatet stod det klart att Ulf Kristersson blivit Sveriges nästa statsminister. Kort efter omröstningen mötte Ulf Kristersson pressen.

– Det känns stort, jag är tacksam och glad över förtroendet jag fått från riksdagen och också påtagligt ödmjuk inför uppgiften som ligger framför oss, säger Ulf Kristersson.

Härnäst väntas Ulf Kristersson läsa upp sin regeringsförklaring och presentera sina ministrar under tisdagen, vid 09:30. Därefter tillträder den nya regeringen vid skifteskonselj som börjar klockan 13:00 på slottet där såväl kungen som talmannen deltar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ulf Kristersson (M) är Sveriges nya statsminister

 1. S politiken under 8 år har inte varit för Sveriges bästa utan att hålla sig vid makten. Ytterlighetspartier som MP och V har blockat nödvändiga rättspolitiska reformer och åtgärder som behövs i Sverige. Det om något har varit svårsmält. Att SD nu sätter agendan inom sina fokusområden är en naturlig och logisk konsekvens av en demokrati.

 2. Det kommer bli utmärkt bra. Det har inte hänt någonting under åttaårigt socialdemokratiskt styre. Dags för nytänkande, i synnerhet inom energipolitiken.

  • Kristersson har ju redan backat om gängkriminaliteten, det som skulle tas tag i från dag 1 kommer nu att ta minst 12 år enligt honom.

 3. Kristersson blev framröstad som statsminister mest tack vare SD och sen stöd av två minipartier, KD och L. Nu får han agera springpojke åt SD som är det största partiet i den konstellationen och som kommer att diktera villkoren. Det går bra så länge han går SD till mötes men vad händer den dagen när inte gör det? Svar: Platt fall!

  • Alltså micropartiet (MP) dikterade ju villkoren för Sossarna, Även (C) fick gehör för några av sina hjärtefrågor tex Afghanamnestin…(S) fann sig dessa partiers önskemål bara dom fick styra och ställa. Man kan ju mest spekulera hur många miljarder som (S) skickade utomlands för att div smånationer skulle rösta fram Margot W. Finns mkt mer att sätta frågetecken bakom men förhoppningsvis plockar (SD) och den nya regeringen fram uppgifter om kostnader på div projekt som (S) drev på uppmaning av (MP)…

 4. Ja nu har den nya Blå regeringen mkt att ta tag i. Vi får ju följa upp hur dom lyckas med sina vallöften! Ute i Kommunerna har ju ett antal oheliga allianser skett, där M och S har inlett samarbete. Hoppas vi slipper detta på Riksnivå!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.