fbpx

Ulrica Hammarström hoppar av

PAJALA: Kommunalrådet Ulrica Hammarström (S) har enligt uppgift meddelat högre tjänstepersoner i kommunen samt den lokala partiordföranden hon inte står till förfogande som kommunstyrelsens ordförande/kommunalråd när fullmäktige den 5 juli ska välja en ny kommunstyrelse.

När HB når henne på tisdag för att fråga om uppgifterna om hennes avhopp stämmer så är hon först tyst en lång stund. Sedan bekräftar hon att uppgiften stämmer.

Varför vill du inte kandidera på nytt?

– Jag vill helt enkelt inte, svarar hon.

Känner du dig orättvist behandlad av andra politiker och media?

– Några ytterligare kommentarer lämnar jag inte.

Hon  var ursprungligen en av de föräldrar som 2017 och 2018 revolterade mot planerade skolnedläggningar i byarna. Medlemmar från byarna ställde upp i valet och Ulrica Hammarström blev kommunstyrelsens ordförande när bypolitikerna tog makten. Hon hade då ingen politisk erfarenhet alls.

Ytterst ansvarig

Vid valet 2022 fanns hon återigen som första namn på S-listan inför valet och hon kunde fortsätta som kommunalråd.

När konsultkarusellen i Pajala blev offentlig för drygt en månad sedan så sågs hon som ytterst ansvarig.  Det slutade med att hela kommunstyrelsen nekades ansvarsfrihet och samtliga ledamöter entledigades av kommunfullmäktige den 17 juni.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ulrica Hammarström hoppar av

 1. Äntligen hoppar hon av den sämsta kommunalråd i denna kommun,,,förstår inte ens hur kommunmedborgarna kunde rösta på henne när vi ha en som Linda jonsson, man rösta på henne fast man är SD

 2. Ja nog är Pajala kommun rutten. Kom och tänka på en bekant till mig som jobbade där. De var en försäljare som han var i kontakt med. Försäljaren var en skojare som tog onaturligt högt pris vad andra tog. Han skällde ut försäljaren med alla ord som finns. Försäljaren ringde till hans chef vad han nu ljög som extra. Då krävde chefen att han skulle be om förlåtelser åt försäljaren.
  Men min bekant bytte jobb direkt efter åt.

 3. Ja sönderfallet av kommunen har pågott länge . Likaså som övriga sosse Sverige. Dom kan göra precis vad som helst utan konsekvenser.Mig veterligen är de kommunalrådet som har yttersta ansvaret.Men som en trogen sosse så lär hon premieras med ett annat välavlönat topp jobb.Till nästa val lär hon var med på sosse listan . Sanna mina ord.

 4. Det var väntat, situationen är ohållbar, frågan är om de andra representanterna för de andra partierna ska försöka ta tillbaka dina platser i KS?
  Ulrika satt ju intr ensam och tog besluten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka