fbpx

Ulrica Hammarström (S) fick nytt förtroende

PAJALA: Ulrica Hammarström fick fortsatt förtroende som första namn på fullmäktigelistan för S i Pajala, och därmed partiets kommunalrådskandidat.

– Jag ser fram emot ett stärkt och enigt parti som ska arbeta för hela Pajalas bästa, säger hon.

Ett 50-tal medlemmar deltog vid nomineringsmötet som hölls i söndags i Junosuando. Jan Larsson, tidigare kommunalråd lade fram en alternativ lista på mötet med Ulrica Hammarström som första namn och därefter idel namn från det nedlagda Framtid S. Johny Lantto var andra namn, Berit Öström tredje namn, Göran Mörtlund fjärde namn och Bengt Niska som femte namn.

Men den lista godkändes inte av mötet. För övrigt var ingen av de ledande namnen inom Framtid S med på mötet.

Valet av Hammarström blev enhälligt. Mötet antog i stort sett valberedningens förslag. Ingen föreslog Lino Martino som motkandidat.

– Det berodde på att mötesordföranden Emilia Töyrä från Kiruna var väldigt otydlig. Både jag och många andra på mötet blev förvånade när jag förslog Martino och Töyrä meddelade att Hammarström redan blivit vald, säger Kenth Heikkinen, en av dem som laserat Martino som kommunalrådskandidat.

HB återkommer till mer detaljer och kommentarer från mötet i tisdagens papperstidning.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ulrica Hammarström (S) fick nytt förtroende

 1. Nog är det väl konstigt att byafalangen inte kan få ihop en lista med mer än 17 namn. Dessutom har väl flera redan hoppat av. Fler lär nog göra det.

 2. Måste väl ändå ses som en seger för Pajala kommun, i det samlade S-eländet, att Heikkinens kupp-planer misslyckades. Men blås inte ”faran över” ännu. Det var ju ”bara” ett beslut av ett medlemsmöte. Sådana har ju Pajala Arbetarekommuns styrelse, med det nya radarparet Martino/Heikkinen i täten, även tidigare ogiltigförklarat.

  • Johny Lanto men nog gick väl era kupp -planer också åt helvete och tur är väl de .

 3. Det var ju för väl att listan slutligen fick medlemmarnas förtroende, det är ju trots allt så att medlemmarna väljer kandidater. Då får vi se om ”missnöjespartisterna” Med Niska, Owe och Johny i spetsen ska försöka ”annektera” ett annat parti. De valde att lämna S, starta Framtid-S, lägga ner Framtid-S och nu ryktas det om att de söker kontakt med ett nytt parti. Blir det 3e gången gillt för dem i deras jakt på makt i kommunen? Eller kanske det inser att förtroende är något man förtjänar. Putin går in i Ukraina med våld, han har inte heller insett att man måste förtjäna ett förtroende.

 4. Ulrica Hammarström Hela Pajala levande ? Ja de har du verkligen gjort denna mandat period ? Men var de inte så att du skulle jobba för en levande kommun vilket du inte gjort? Skulle verkligen velat se ett annat namn som kommunalrådskandidat för du har inte gjort de du lovade.

  • Alla som var på nomineringsmötet hade möjlighet att lägga en motkandidat till Ulrica…det är så demokratin fungerar…men inga andra namn föreslogs.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN