fbpx

Ung hockeyhelg kulminerar i afton

Himmel och Hades. HTUHC:s nollsjuor reste sig och spelar final i Barents Road Hockey Cup. Foto: Lasse Stenman
Himmel och Hades. HTUHC:s nollsexor (i vitt) reste sig och spelar final i Barents Road Hockey Cup. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA/TORNEÅ: I dagarna tre har systerstäderna varit värdar för ungdomsturneringen Barents Road Hockey Cup, där två lokala lag spelar final under söndagskvällen.

20 lag med ungefär 400 spelare och ledare har invaderat provinsen under veckoslutet, med grupp- och finalspel i Haparanda och Torneå.

Lagen är indelade i två åldersgrupper, för spelare födda 2006 respektive 2007. I två jämna grundserier, har båda lagen från Haparanda-Tornio UHC kvalificerat sig till final i turneringen.

HTUHC:s nollsexor kvitterar. Foto: Lasse Stenman
HTUHC:s nollsexor kvitterar mot Jeppis. Foto: Lasse Stenman

Nedsläpp i Norra Finans Arena (Kuben) för nollsjuorna 18.30, då man möter KKP 07 från finska Kiiminki.

Nollsexorna möter Kalix HC med start 19.50.

HBwebben bevakar matcherna.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ung hockeyhelg kulminerar i afton

  • Bäste Ungdom!
   På gott och ont, är Asplöven historia. Låt oss glädjas åt de ledare och spelare som är aktiva idag och som bidrar till Haparandas och Torneås fortlevnad!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.