Ung hockeyhelg kulminerar i afton

Himmel och Hades. HTUHC:s nollsjuor reste sig och spelar final i Barents Road Hockey Cup. Foto: Lasse Stenman
Himmel och Hades. HTUHC:s nollsexor (i vitt) reste sig och spelar final i Barents Road Hockey Cup. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA/TORNEÅ: I dagarna tre har systerstäderna varit värdar för ungdomsturneringen Barents Road Hockey Cup, där två lokala lag spelar final under söndagskvällen.

20 lag med ungefär 400 spelare och ledare har invaderat provinsen under veckoslutet, med grupp- och finalspel i Haparanda och Torneå.

Lagen är indelade i två åldersgrupper, för spelare födda 2006 respektive 2007. I två jämna grundserier, har båda lagen från Haparanda-Tornio UHC kvalificerat sig till final i turneringen.

HTUHC:s nollsexor kvitterar. Foto: Lasse Stenman
HTUHC:s nollsexor kvitterar mot Jeppis. Foto: Lasse Stenman

Nedsläpp i Norra Finans Arena (Kuben) för nollsjuorna 18.30, då man möter KKP 07 från finska Kiiminki.

Nollsexorna möter Kalix HC med start 19.50.

HBwebben bevakar matcherna.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ung hockeyhelg kulminerar i afton

  • Bäste Ungdom!
   På gott och ont, är Asplöven historia. Låt oss glädjas åt de ledare och spelare som är aktiva idag och som bidrar till Haparandas och Torneås fortlevnad!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.