Ung mopedist körde olovligt

Polisen stoppade en ung mopedist i Haparanda som visade sig köra olovligt.

När patrullen vid 17.20-tiden under torsdagen skulle kontrollera  mopedisten valde tonåringen att först springa från platsen. Men polisen hann i fatt honom.

Tonåringen saknade körkort med behörighet för att köra moped, dessutom finns misstanke om att mopeden går snabbare än tillåtet. Därmed är pojken nu misstänkt för olovlig körning.

En anmälan har upprättats, och fordonet har tagits i beslag för vidare kontroll.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ung mopedist körde olovligt

  1. Äntligen ÅKER dom fast! Dom flesta småpojkar kan varken köra moped eller förstå sig på trafikregler, det är ett mirakel att det inte händer fler dödsfall här. Polisen räddade nog livet på denna vilsna pojke. Fler borde få böter, för tydligen så tror majoriteten av moppepojkarna att man får köra EU moped i över 50km/h på cykelväg. Längtar tills fler åker fast,

    Bra jobbat polisen!

  2. Bra jobbat polisen, fortsätt så! Ungdomarna har ingen trafikvett alls, dom kör med sina vråltrimmade mopeder hur som helst och tror att dom är odödliga. När moppepojkarna kommer till en rondell så försöker dom ofta chansa att komma igenom även fast dom ska släppa fram bilen som redan är där inne, sett flera exempel. Sen försöker dom väl vara lite extra coola och stegrar i full fart nära bilar, sen givetvis så kör dom som idioter på cykelvägarna också. SUPERBRA jobbat, polisen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.

Kaunisanställd buskör

JUNOSUANDO: På jobbet hanterar han bland annat säkerhetsfrågor för malmbilarna. På fritiden gör han burnouter och buskör på byn. Nu har invånarna i Junosuando fått nog.

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.