fbpx

Ung mopedist körde olovligt

Polisen stoppade en ung mopedist i Haparanda som visade sig köra olovligt.

När patrullen vid 17.20-tiden under torsdagen skulle kontrollera  mopedisten valde tonåringen att först springa från platsen. Men polisen hann i fatt honom.

Tonåringen saknade körkort med behörighet för att köra moped, dessutom finns misstanke om att mopeden går snabbare än tillåtet. Därmed är pojken nu misstänkt för olovlig körning.

En anmälan har upprättats, och fordonet har tagits i beslag för vidare kontroll.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ung mopedist körde olovligt

 1. Beslagta alla mopeder, det finns annat som ungdomarna kan göra, t.ex. kratta löv.

 2. är ju görgött å dra bakhjul och köra på fel sida av vägen och nästan bli påkörd 🙂

 3. Äntligen ÅKER dom fast! Dom flesta småpojkar kan varken köra moped eller förstå sig på trafikregler, det är ett mirakel att det inte händer fler dödsfall här. Polisen räddade nog livet på denna vilsna pojke. Fler borde få böter, för tydligen så tror majoriteten av moppepojkarna att man får köra EU moped i över 50km/h på cykelväg. Längtar tills fler åker fast,

  Bra jobbat polisen!

 4. Bra jobbat polisen, fortsätt så! Ungdomarna har ingen trafikvett alls, dom kör med sina vråltrimmade mopeder hur som helst och tror att dom är odödliga. När moppepojkarna kommer till en rondell så försöker dom ofta chansa att komma igenom även fast dom ska släppa fram bilen som redan är där inne, sett flera exempel. Sen försöker dom väl vara lite extra coola och stegrar i full fart nära bilar, sen givetvis så kör dom som idioter på cykelvägarna också. SUPERBRA jobbat, polisen!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka