fbpx

Ung mopedist körde olovligt

Polisen stoppade en ung mopedist i Haparanda som visade sig köra olovligt.

När patrullen vid 17.20-tiden under torsdagen skulle kontrollera  mopedisten valde tonåringen att först springa från platsen. Men polisen hann i fatt honom.

Tonåringen saknade körkort med behörighet för att köra moped, dessutom finns misstanke om att mopeden går snabbare än tillåtet. Därmed är pojken nu misstänkt för olovlig körning.

En anmälan har upprättats, och fordonet har tagits i beslag för vidare kontroll.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ung mopedist körde olovligt

 1. Beslagta alla mopeder, det finns annat som ungdomarna kan göra, t.ex. kratta löv.

 2. är ju görgött å dra bakhjul och köra på fel sida av vägen och nästan bli påkörd 🙂

 3. Äntligen ÅKER dom fast! Dom flesta småpojkar kan varken köra moped eller förstå sig på trafikregler, det är ett mirakel att det inte händer fler dödsfall här. Polisen räddade nog livet på denna vilsna pojke. Fler borde få böter, för tydligen så tror majoriteten av moppepojkarna att man får köra EU moped i över 50km/h på cykelväg. Längtar tills fler åker fast,

  Bra jobbat polisen!

 4. Bra jobbat polisen, fortsätt så! Ungdomarna har ingen trafikvett alls, dom kör med sina vråltrimmade mopeder hur som helst och tror att dom är odödliga. När moppepojkarna kommer till en rondell så försöker dom ofta chansa att komma igenom även fast dom ska släppa fram bilen som redan är där inne, sett flera exempel. Sen försöker dom väl vara lite extra coola och stegrar i full fart nära bilar, sen givetvis så kör dom som idioter på cykelvägarna också. SUPERBRA jobbat, polisen!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.