fbpx

Unga debutanter när Pajala IF vände och vann

Nova Brodin (tolv år), Elsa Lundholm (13 år) och Lo Gramner Funck (elva år) gjorde debut mot SSK/MSSK/PIF. Foto: Läsarbild

Under söndagen vann Pajala IF:s damlag mot SSK/MSSK/PIF i damernas division 4 Norrbotten med 3-4 (1-2). Den stora snackisen från matchen blir dock att tre unga tjejer, den yngsta elva år, fick göra A-lagsdebut i Pajala IF.

Pajalas tränare Daniel Schwerin understryker att det var en enorm laginsats som låg bakom segern.

– Det var en helt otrolig match, säger Daniel Schwerin.

Att vända två underlägen och vinna är en stor bedrift, men den stora snackisen efter matchen var faktumet att tre unga tjejer gjorde A-lagsdebut. Elsa Lundholm, 13 år, var på plan från start. Nova Brodin tolv år, och Lo Gramner Funck, elva år, gjorde inhopp i första halvlek och spelade stora delar av andra halvlek.

Laget hade några frånvarande spelare på grund av sjukdom, men det fanns inte en tanke på att lämna walkover. Enligt Daniel Schwerin har han aldrig varit med om något liknande, att ha tre så pass unga spelare på plan samtidigt i en A-lagsmatch.

– En sådan här match ska vi inte kunna vända, men den här matchen kommer man samtala om när man börjar bli gammal. Det är ett sådant minne du har kvar resten av livet, säger Daniel Schwerin och fortsätter.

– Jag tror att det måste vara något rekord.

Enligt Thomas Saleteg, kommunikatör och webbansvarig på Svenska Fotbollförbundet, är det svårt att säga om detta är unikt eller inte.

– Det låter väldigt ungt, men det går inte att utesluta att det kan ha förekommit tidigare, säger Thomas Saleteg till HB.

Läs mer i fredagens Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka