fbpx

Unga debutanter när Pajala IF vände och vann

Nova Brodin (tolv år), Elsa Lundholm (13 år) och Lo Gramner Funck (elva år) gjorde debut mot SSK/MSSK/PIF. Foto: Läsarbild

Under söndagen vann Pajala IF:s damlag mot SSK/MSSK/PIF i damernas division 4 Norrbotten med 3-4 (1-2). Den stora snackisen från matchen blir dock att tre unga tjejer, den yngsta elva år, fick göra A-lagsdebut i Pajala IF.

Pajalas tränare Daniel Schwerin understryker att det var en enorm laginsats som låg bakom segern.

– Det var en helt otrolig match, säger Daniel Schwerin.

Att vända två underlägen och vinna är en stor bedrift, men den stora snackisen efter matchen var faktumet att tre unga tjejer gjorde A-lagsdebut. Elsa Lundholm, 13 år, var på plan från start. Nova Brodin tolv år, och Lo Gramner Funck, elva år, gjorde inhopp i första halvlek och spelade stora delar av andra halvlek.

Laget hade några frånvarande spelare på grund av sjukdom, men det fanns inte en tanke på att lämna walkover. Enligt Daniel Schwerin har han aldrig varit med om något liknande, att ha tre så pass unga spelare på plan samtidigt i en A-lagsmatch.

– En sådan här match ska vi inte kunna vända, men den här matchen kommer man samtala om när man börjar bli gammal. Det är ett sådant minne du har kvar resten av livet, säger Daniel Schwerin och fortsätter.

– Jag tror att det måste vara något rekord.

Enligt Thomas Saleteg, kommunikatör och webbansvarig på Svenska Fotbollförbundet, är det svårt att säga om detta är unikt eller inte.

– Det låter väldigt ungt, men det går inte att utesluta att det kan ha förekommit tidigare, säger Thomas Saleteg till HB.

Läs mer i fredagens Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN