fbpx

Ungdomar städar stränder

HAPARANDA: På lördag är det Strandens Dag och International Coastal Cleanup Day. Ungdomar över hela världen ger sig då ut för att plocka upp skräp som lämnats kvar eller flutit iland längs stränder. Här i Norrbotten städar ett 90-tal ungdomar från olika idrottsföreningar i länet och däribland finns Haparanda FF som kommer att städa längs med strandpromenaden i Haparanda.

Bakom initiativet i Sverige står Städa Sverige tillsammans med Pantamera. På Strandens dag i fjol samlade ungdomarna i Norrbotten ihop hela 9 säckar brännbart skräp, en och en halv säckar icke brännbart avfall och nästan en säck PET-flaskor och burkar. Det är nionde året i rad som Sveriges föreningsungdomar gör en insats för landets stränder. Städningarna under Strandens Dag är en del av initiativet #Städamera. Sedan starten har 26.866 ungdomar deltagit och de har tillsammans samlat in 443 ton skräp.
Internationellt samlande ungdomar i fjol in totalt 5,7 miljoner cigarettfimpar, 3,72 miljoner matförpackningar och 3,66 miljoner sugrör.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ungdomar städar stränder

  1. Holmen. Exakt dom kan tex fixa trasiga ramperna i M-lund, måla alla nya lekplatser som behöver underhåll.Varför ska vi som arbetar och betalar och betalar skatt betala dubbelt upp. För dom som ska fixa dom? Istället får dom som dräller hemma göra något för att förtjäna sitt uppehälle precis som vi gör.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.