fbpx

Ungdomar städar stränder

HAPARANDA: På lördag är det Strandens Dag och International Coastal Cleanup Day. Ungdomar över hela världen ger sig då ut för att plocka upp skräp som lämnats kvar eller flutit iland längs stränder. Här i Norrbotten städar ett 90-tal ungdomar från olika idrottsföreningar i länet och däribland finns Haparanda FF som kommer att städa längs med strandpromenaden i Haparanda.

Bakom initiativet i Sverige står Städa Sverige tillsammans med Pantamera. På Strandens dag i fjol samlade ungdomarna i Norrbotten ihop hela 9 säckar brännbart skräp, en och en halv säckar icke brännbart avfall och nästan en säck PET-flaskor och burkar. Det är nionde året i rad som Sveriges föreningsungdomar gör en insats för landets stränder. Städningarna under Strandens Dag är en del av initiativet #Städamera. Sedan starten har 26.866 ungdomar deltagit och de har tillsammans samlat in 443 ton skräp.
Internationellt samlande ungdomar i fjol in totalt 5,7 miljoner cigarettfimpar, 3,72 miljoner matförpackningar och 3,66 miljoner sugrör.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ungdomar städar stränder

  1. Holmen. Exakt dom kan tex fixa trasiga ramperna i M-lund, måla alla nya lekplatser som behöver underhåll.Varför ska vi som arbetar och betalar och betalar skatt betala dubbelt upp. För dom som ska fixa dom? Istället får dom som dräller hemma göra något för att förtjäna sitt uppehälle precis som vi gör.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).