fbpx

Upphandlar hyrpersonal gemensamt

Alla regioner i Sverige ska göra en gemensam upphandling av hyrpersonal inom vården.

Idag publiceras upphandlingen och intresserade bolag kan lämna anbud.

– Vi ser stora fördelar med att det finns gemensamma krav och samma prissättning över hela landet. Region Norrbotten kommer att ansluta sig till avtalet så snart vi kan, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör.

Arbetet med att ta fram gemensamma kriterier för regionernas upphandling av vårdpersonal har pågått sedan februari 2021. Beslutet om att göra en gemensam upphandling fattades av regiondirektörerna i december 2020.

Med samma kriterier och krav på personal som hyrs in och en gemensam prissättning uppges förutsättningarna bli  tydliga för alla inblandade.

Region Norrbotten uppger vidare i ett pressmeddelande att avsikten är att teckna ramavtal med alla leverantörer som uppfyller de obligatoriska kraven. ”Samtliga regioner kommer också att ansluta till det gemensamma avtalet. Dock vid olika tidpunkter, eftersom deras nuvarande avtal löper ut vid olika tillfällen. För Region Norrbotten kommer det att ske hösten 2023”.

Avtalet gäller sjuksköterskor och läkare och kraven som ställs gäller bland annat klinisk erfarenhet, introduktion och karenstid. Den gemensamma prissättningen har utgått från regionernas nuvarande priser och tar hänsyn till tillgång och efterfrågan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN