fbpx

Uppmanar till större ansvar på vägarna

Mer än hälften av alla bilister kör fortfarande för fort, konstaterar Polismyndigheten.

Inför påsklovet uppmanar polisen bilförare att anpassa hastigheten till rådande väglag, speciellt eftersom föret kan vara förrädiskt.

– Alla måste ta ett större ansvar ute på vägarna om vi ska kunna minska antalet döda och svårt skadade på våra vägar, säger Roger Nilsson, gruppchef för trafikpolisen i Umeå, i ett pressmeddelande.

Trafikanter slarvar också med släp, enligt polisen. Många som drar släpvagn följer samma tempo som övrig trafik trots att hastighetsbegränsningen med släp är 80 kilometer i timmen. Det slarvas också med att ta reda på hur tungt släp man får dra, vilket kan leda till att man blir rapporterad för olovlig körning.

Inför påsken uppmanar polisen förare att ”starta i god tid, vara utvilad, gärna utrustad med en stor portion tålamod – och självklart nykter”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Uppmanar till större ansvar på vägarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.