fbpx

Uppmärksammas för positivt klimatarbete

BillerudKorsnäs klimatåtgärder och arbete för ett samhälle med låga utsläpp har uppmärksammats av den ideella miljöorganisationen CDP, när bolaget idag säkrade en plats på den prestigefyllda A-listan för sitt arbete att mot klimatförändringarna.

Bland annat var BillerudKorsnäs ett av de första företagen som satte ett klimatmål i linje med Parisavtalet och har idag en produktion som är 97 procent fossilfri, skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

CDP:s årliga utvärdering är erkänd som den globala standarden i bedömningen av företags miljörapportering. Innevarande år har fler än 5.800 företag utvärderats, och av dem har ett fåtal fått en plats på A-listan.

CDP bedömer företag genom en detaljerad och oberoende metod som omfattar transparens, medvetenhet och hantering av klimatrisker, samt uppvisande av bästa praxis, såsom att sätta ambitiösa och meningsfulla mål.

– BillerudKorsnäs var ett av de första företagen som satte ett klimatmål i linje med Parisavtalet. Efter många års hårt arbete är vår produktion idag 97 procent fossilfri. Nu måste vi arbeta ännu hårdare för att reducera de tre sista procentenheterna. Dessutom engagerar vi en stor del av vår värdekedja i klimatfrågan, vi har till exempel minskat utsläppen från nedströms transporter med 38 procent sedan 2016, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Uppmärksammas för positivt klimatarbete

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.