fbpx

Utdelning av post varannan dag

Under 2022 införs varannandagsutdelning av post i hela Sverige.

Under 2022 införs varannandagsutdelning av post i hela Sverige, vilket också påverkar postdistribuerade dagstidningar.

Modellen är redan införd i de tre storstadsregionerna och innebär att cirka hälften av mottagarna får sin post som delas ut av Postnord varannan vardag.

Från och med den 31 januari 2022 införs varannandagsutdelning för mottagare i stora delar av södra och mellersta Sverige och planen är att införa modellen i den norra delen av landet före sommaren 2022, uppger Postnord.

Leveransmodellen rörande paket och varubrev delas fortsatt ut varje vardag medan brev och tidningar levereras varannan vardag. Under många år har breven blivit allt färre och behovet av att ta emot fysiska handlingar varje dag har minskat, samtidigt som de e-handlade paketen har blivit allt fler. ”Den nya leveransmodellen är en anpassning till samhället och mottagarna kommer sannolikt inte märka någon större skillnad”, uppger Postnord i ett pressmeddelande.

Detta kommer dock att drabba tidningsprenumeranter i glesbygd som får sin tidning utdelad med posten och inte längre kommer att få tidningen rätt dag.

Det gäller  inte de tidningar som delas ut av tidningsbud utan endast de som distribueras med post.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Utdelning av post varannan dag

    • risken är nog stor att det är flera som blir arbetslösa så de som är kvar delar ut i olika områden olika dagar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.