fbpx

Regionen utreder vaccinationsordning

Inom Region Norrbotten har 30-40 anställda inom vården fått vaccin, trots att inte alla prioriterade i hemtjänst och hemsjukvård hunnit få sina doser.

– De här doserna borde ha gått till rätt målgrupp. Vi ser allvarligt på att prioritetsordningen har brutits och inleder nu en utredning för att få reda på hur det här har kunnat ske, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

Vidare uppges att just nu vaccineras personer som får hemsjukvård eller hemtjänst samt vuxna som bor ihop med en person ur dessa riskgrupper. Men också personal som jobbar inom hemsjukvård och hemtjänst ska vaccineras.

– Innan vi börjar att vaccinera några andra behöver de som tillhör de här grupperna ha fått sitt vaccin. De här personerna är prioriterade eftersom de har störst risk att bli svårt sjuka, säger  regiondirektören.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Regionen utreder vaccinationsordning

 1. Självklart tycker jag att dom som fått sprutan nu beodras ut att hjälpa till ute i verksamheterna av kommunledningen.
  Önskar att någon från kommun svarar oss övriga skattebetalare i kommun vad som skett och varför.

 2. Vad är det för ”tomte” som anser sig vara värd vaccin, före de som arbetar med våra boenden? Vilken chef har gjort detta?

 3. År det någon som är överraskad? Många ledande som sitter i kommunens olika organ verkar vara besläktade med vänskapskorruption. När olika frågor tas upp blir svaret god dag yxskaft. Ansvariga inom vården är precis lika stora kålsupare. Politiker även om C verkar tro sig vara lite bättre har aldrig satt den vanliga människan i centrum utan pratar en massa ordbajsande inte ett vettigt svar verkar komma ur dom munnarna hjälper nog inte med vanlig tandkräm.

 4. Var det inte samma prioritering här i Haparanda också, chefer som jobbar hemifrån roffar åt sig vaccinationer???

  • Nu behöver dom inte jobba hemifrån längre när dom fått sprutan samt kan hjälpa till ute på fältet

  • Inte bara i Haparanda!! Det här förekom mycket under 2a världskriget… rädda mig först så hjälper jag andra sedan! Att vi nu är i samma situation som ett land som ville utrota dom svaga å dom vi inte längre vill ha kvar här..ja det gick ju snabbare än vi kunde ana? Men så länge vi har en ledare å en organisation som styr detta land…så acceptera att många liv kommer att gå till spillo! Men finns det något positivt..jo ..vi svenskar kommer fortfarande vara passiva å neutrala till allt elände! Har du nått du inte tycker passar dig som svensk..klaga i f.b !!

 5. Som vanligt, tyvärr. Klart de med högre befattning ska ha, då de redan nu åker utomlands, umgås med sina bekanta. Många av oss lever isolerade för att inte smittas eller smitta andra. Tumme ner.

 6. Tänk att det var samma dåliga bortförklaringar i Haparanda om ”slattar” som annars skulle slängts iväg. Precis dom orden sas på tv igår från Kiruna. Det är ju inte klokt vilket tänk det är på dessa kommunhöjdare. Och så tror dom att resten av oss är så blåsta att vi inte förstår att dom gått förbi kön.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN