fbpx

Vaccinpass för inresande till Sverige

Sverige ställer krav på vaccinpass även för inresande i Norden. Kravet ska börja gälla den 21 december.

Regeringen har nu fattat beslut om att införa krav på covidbevis vid inresa från alla EES-länder. Kravet träder i kraft på tisdag. I EES-länderna ingår alla 27 EU-länder och även Norge, Island och Liechtenstein. Samtliga inresande, även från de nordiska länderna, uppmanas att testas vid inresa till Sverige. Hur kravet på vaccinationsbevis ska kontrolleras vid inresa fanns under torsdagen inga uppgifter om. Den 29 januari 2021 mottog regeringen en hemställan från Folkhälsomyndigheten om att utländska medborgare måste uppvisa ett negativt covid-19 test för pågående infektion för att tillåtas resa in i Sverige. Det operativa ansvaret kontroller vid gränsövergångar landade på genomförande av Polismyndigheten under de månader som beslutet gällde. HB söker socialminister Lena Hallengren (S) via pressekreteraren under torsdagen men utan resultat. HB ställer frågan om polisen åter igen fått i uppdrag att genomföra gränskontroller till Johan Ribom, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten. – Vi har inga uppgifter eller information om det ännu, vi avvaktar och ser, säger han.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vaccinpass för inresande till Sverige

  1. Det är väl som allt annat i Sverige det är på eget ansvar om man har corona pass eller inte. Landet är ju friland och öppen till allt och alla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

Som projektledare för Barents Center i mitten av 2010-talet var han en rubrikernas man i Haparanda. När projektet havererade lämnade han Haparanda för att fortsätta som affärsman i Stockholm. Nu har sju av tio bolag i hans senaste företagsgrupp kraschat med skulder på nära 27 miljoner kronor hos Kronofogden. De övriga tre har inte lämnat in bokslut sedan 2019.