fbpx

Vaccinpass för inresande till Sverige

Sverige ställer krav på vaccinpass även för inresande i Norden. Kravet ska börja gälla den 21 december.

Regeringen har nu fattat beslut om att införa krav på covidbevis vid inresa från alla EES-länder. Kravet träder i kraft på tisdag. I EES-länderna ingår alla 27 EU-länder och även Norge, Island och Liechtenstein. Samtliga inresande, även från de nordiska länderna, uppmanas att testas vid inresa till Sverige. Hur kravet på vaccinationsbevis ska kontrolleras vid inresa fanns under torsdagen inga uppgifter om. Den 29 januari 2021 mottog regeringen en hemställan från Folkhälsomyndigheten om att utländska medborgare måste uppvisa ett negativt covid-19 test för pågående infektion för att tillåtas resa in i Sverige. Det operativa ansvaret kontroller vid gränsövergångar landade på genomförande av Polismyndigheten under de månader som beslutet gällde. HB söker socialminister Lena Hallengren (S) via pressekreteraren under torsdagen men utan resultat. HB ställer frågan om polisen åter igen fått i uppdrag att genomföra gränskontroller till Johan Ribom, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten. – Vi har inga uppgifter eller information om det ännu, vi avvaktar och ser, säger han.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vaccinpass för inresande till Sverige

  1. Det är väl som allt annat i Sverige det är på eget ansvar om man har corona pass eller inte. Landet är ju friland och öppen till allt och alla…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.