fbpx

Vaccinpass för inresande till Sverige

Sverige ställer krav på vaccinpass även för inresande i Norden. Kravet ska börja gälla den 21 december.

Regeringen har nu fattat beslut om att införa krav på covidbevis vid inresa från alla EES-länder. Kravet träder i kraft på tisdag. I EES-länderna ingår alla 27 EU-länder och även Norge, Island och Liechtenstein. Samtliga inresande, även från de nordiska länderna, uppmanas att testas vid inresa till Sverige. Hur kravet på vaccinationsbevis ska kontrolleras vid inresa fanns under torsdagen inga uppgifter om. Den 29 januari 2021 mottog regeringen en hemställan från Folkhälsomyndigheten om att utländska medborgare måste uppvisa ett negativt covid-19 test för pågående infektion för att tillåtas resa in i Sverige. Det operativa ansvaret kontroller vid gränsövergångar landade på genomförande av Polismyndigheten under de månader som beslutet gällde. HB söker socialminister Lena Hallengren (S) via pressekreteraren under torsdagen men utan resultat. HB ställer frågan om polisen åter igen fått i uppdrag att genomföra gränskontroller till Johan Ribom, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten. – Vi har inga uppgifter eller information om det ännu, vi avvaktar och ser, säger han.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vaccinpass för inresande till Sverige

  1. Det är väl som allt annat i Sverige det är på eget ansvar om man har corona pass eller inte. Landet är ju friland och öppen till allt och alla…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.