fbpx

Vård utomlands för att korta vårdkön

Region Norrbotten kan komma att köpa vård utomlands för att beta av vårdkön.

En mängd operationer har fått skjutas upp under pandemin, och enligt P4 Norrbotten har nu 38 externa vårdföretag, svenska, finska och lettiska, gallrats fram för framtida eventuella köp av vård för en halv miljard kronor.

Vidare uppges att i de fall köp av utländska leverantörer behövs kommer regionen att stå för patientens hotell- och resekostnader.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Vård utomlands för att korta vårdkön

  1. När den nuvarande alliansen övertog styret av regionen från socialdemokraterna upptäckte man ett budgetunderskott på 700 miljoner. Under sådana omständigheter är det svårt att förbättra vården. Upptäckte förresten, visste inte alliansmedlemmarna hur socialdemokraterna hade misshandlat budgeten eller vågade ingen part tala om för väljarna vad som väntade dem i form av förhöjda avgifter.

  2. Sosse; du har faktiskt helt rätt. även om jag inte är en sosse, eller något annat för den delen. Vi borde avveckla politik och bara ha experter & professorer med inriktning på problemlösning. Färger och politik är förlegat.

  3. Sosse: Vill du höra sanningen? Sossarna hade lika dålig lönesatsning på sin sjukvårdspersonal som ”högern” när de styrde bla. region norrbotten. Det är för att human resources, HR styr lönesatsningarna på t.ex region norrbotten och HR kan ingeting om vårat arbete eller om våran kompetens inom sjukvården.

  4. fråga? hade vi problem med bemanningen av läkare eller sjuksköterskor inom vården innan högerns liberala frihetsreformer där privata aktörer suger ut våra surt förvärvade skattepengar. svarar själv- nej. och det samma gäller skolan. af, bilprovningen, apoteken, tandvården m.m det är ingen brist på läkare och övrig personal men dom finns hos uthyrningsföretagen som lurar oss skattebetalare med deras skyhöga arvoden. det samma gäller alla s.k. bluffnät läkare som gör reklam att ringa dom om man har en liten förkylning och då tjänar dom flera tusen kronor på varje samtal som vår region får betala till dessa kapitalister som bara är ute på att tjäna pengar. och sajten KRY så har det visat sig att de är moderater som står bakom detta företag. högerns frihetsreformer har ju förstört hela vår välfärd. de är fakta. det är därför vi inom sossarna säger att nu ska vi ta över ansvaret för välfärden. för liberala värderingar som c,l och övriga razi partier står för. som inte är bra för sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.