fbpx

Vård utomlands för att korta vårdkön

Region Norrbotten kan komma att köpa vård utomlands för att beta av vårdkön.

En mängd operationer har fått skjutas upp under pandemin, och enligt P4 Norrbotten har nu 38 externa vårdföretag, svenska, finska och lettiska, gallrats fram för framtida eventuella köp av vård för en halv miljard kronor.

Vidare uppges att i de fall köp av utländska leverantörer behövs kommer regionen att stå för patientens hotell- och resekostnader.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Vård utomlands för att korta vårdkön

  1. När den nuvarande alliansen övertog styret av regionen från socialdemokraterna upptäckte man ett budgetunderskott på 700 miljoner. Under sådana omständigheter är det svårt att förbättra vården. Upptäckte förresten, visste inte alliansmedlemmarna hur socialdemokraterna hade misshandlat budgeten eller vågade ingen part tala om för väljarna vad som väntade dem i form av förhöjda avgifter.

  2. Sosse; du har faktiskt helt rätt. även om jag inte är en sosse, eller något annat för den delen. Vi borde avveckla politik och bara ha experter & professorer med inriktning på problemlösning. Färger och politik är förlegat.

  3. Sosse: Vill du höra sanningen? Sossarna hade lika dålig lönesatsning på sin sjukvårdspersonal som ”högern” när de styrde bla. region norrbotten. Det är för att human resources, HR styr lönesatsningarna på t.ex region norrbotten och HR kan ingeting om vårat arbete eller om våran kompetens inom sjukvården.

  4. fråga? hade vi problem med bemanningen av läkare eller sjuksköterskor inom vården innan högerns liberala frihetsreformer där privata aktörer suger ut våra surt förvärvade skattepengar. svarar själv- nej. och det samma gäller skolan. af, bilprovningen, apoteken, tandvården m.m det är ingen brist på läkare och övrig personal men dom finns hos uthyrningsföretagen som lurar oss skattebetalare med deras skyhöga arvoden. det samma gäller alla s.k. bluffnät läkare som gör reklam att ringa dom om man har en liten förkylning och då tjänar dom flera tusen kronor på varje samtal som vår region får betala till dessa kapitalister som bara är ute på att tjäna pengar. och sajten KRY så har det visat sig att de är moderater som står bakom detta företag. högerns frihetsreformer har ju förstört hela vår välfärd. de är fakta. det är därför vi inom sossarna säger att nu ska vi ta över ansvaret för välfärden. för liberala värderingar som c,l och övriga razi partier står för. som inte är bra för sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.