fbpx

Varierande elpriser i landet

SCB har jämfört elprisläget för tre år sedan med de senaste siffrorna.

Det märks en rejäl prisökning, särskilt i södra Sverige. Det genomsnittliga rörliga elhandelspriset i elområde 4 i södra Sverige gick upp från 74 öre per kilowattimme i januari 2019 till 210 öre per kilowattimme i december 2021. För kunder i elområde 1 i norra Sverige steg priset i lugnare takt från 73 öre till 87 öre per kilowattimme.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Varierande elpriser i landet

 1. Någon fördel ska vi ha som bor i dom kommuner och län där elen produceras.
  Kommunens eget kraftverk genererade 2021 en vinst på ca. 45 miljoner som nu kommer kommunens befolkning till godo.

 2. Visste ni att el är lika farligt som rökning? Bode el och cigaretter har skatt och moms på det, jag trodde att skatt och moms var samma, men hade tydligen fel. Det är bara el och cigaretter som har moms på skatt. Vore roligt att veta vilket parti i regeringen har varit så klok och drivit det igenom? Jag har blivit lärt på skolan, länge sen, att 1+1=2. men idag kan jag bara undra hur man lär barnen matte? För att om man kollar dagens politik kan 1+1 vara allt annat än 2.

 3. och alla läsare….räkna med att elpriset per Kwh stiger och stiger.. hjälper ej med en massiv satsning på VKV eftersom dom utländska bolag som är i VKV branschen säljer sin produktion med PPA avtal oftast till centraleuropa … där den i det landet räknas in i deras omställning till ”Grön el” även om produktionen är förlagd i Eus ytterkant Sverige tex. Svenska elkonsumenter får däremot vara med och bekosta all kabeldragning till VKV ute i vildmarken…Alltså stiger överföringsavgiften likaväl som elkraften…Batterifabriken i Skellefteå bidrar också till att höja elkostnaden.. Satsningarna på grönt stål kommer att höja än mer elpriset…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.