fbpx

Varierande elpriser i landet

SCB har jämfört elprisläget för tre år sedan med de senaste siffrorna.

Det märks en rejäl prisökning, särskilt i södra Sverige. Det genomsnittliga rörliga elhandelspriset i elområde 4 i södra Sverige gick upp från 74 öre per kilowattimme i januari 2019 till 210 öre per kilowattimme i december 2021. För kunder i elområde 1 i norra Sverige steg priset i lugnare takt från 73 öre till 87 öre per kilowattimme.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Varierande elpriser i landet

 1. Någon fördel ska vi ha som bor i dom kommuner och län där elen produceras.
  Kommunens eget kraftverk genererade 2021 en vinst på ca. 45 miljoner som nu kommer kommunens befolkning till godo.

 2. Visste ni att el är lika farligt som rökning? Bode el och cigaretter har skatt och moms på det, jag trodde att skatt och moms var samma, men hade tydligen fel. Det är bara el och cigaretter som har moms på skatt. Vore roligt att veta vilket parti i regeringen har varit så klok och drivit det igenom? Jag har blivit lärt på skolan, länge sen, att 1+1=2. men idag kan jag bara undra hur man lär barnen matte? För att om man kollar dagens politik kan 1+1 vara allt annat än 2.

 3. och alla läsare….räkna med att elpriset per Kwh stiger och stiger.. hjälper ej med en massiv satsning på VKV eftersom dom utländska bolag som är i VKV branschen säljer sin produktion med PPA avtal oftast till centraleuropa … där den i det landet räknas in i deras omställning till ”Grön el” även om produktionen är förlagd i Eus ytterkant Sverige tex. Svenska elkonsumenter får däremot vara med och bekosta all kabeldragning till VKV ute i vildmarken…Alltså stiger överföringsavgiften likaväl som elkraften…Batterifabriken i Skellefteå bidrar också till att höja elkostnaden.. Satsningarna på grönt stål kommer att höja än mer elpriset…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.