fbpx

Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

Cirka 45.000 frivilliga landet runt är engagerade i insamling för Världens barn. Foto: Världens barn

Radiohjälpens årliga kampanj för insamling till Världens barn startade slutspurten den 30 september och avslutas idag den 9 oktober.

Uppemot 45 000 engagerade och 14 organisationer gör gemensam sak med SVT och Sveriges Radio P4 och samlar in till Radiohjälpens rikstäckande insamling.

Under lördagen fanns Svenska kyrkan på plats på PMU i Haparanda för att ge Haparandaborna chansen att skänka en slant till insamlingen Världens barn när målsnöret närmade sig.

Fredagens tv-gala ”Tillsammans för världens barn” samlade in 18 555 716 kronor under kvällen, vilket är nästan 1,1 miljoner mer än vid fjolårets galakväll. Den insamlade summan till förmån för barns rätt till hälsa, skola och trygghet var vid kvällens slut 37.878.846 kronor.

I dag söndag, sänder SVT den slutliga summering för årets Världens Barn-insamling.

Pengarna som kampanjen drar in gör det möjligt att stödja fler än 40 olika projekt runt om i världen. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

2021 samlades 35.476.997 kronor in till Världens barn.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

  1. Hur många av dom projekten är i Sverige? Kan nån redovisa den verkliga summan som hamnar rätt.vad kostar världens barnorganisationen i Sverige?herrar ock damer som leder detta har inga låglönejobb precis.kommer ens hälften av pengarna dit dom gör nån verklig nytta?verkar ju bli värre år efter år.inte bra alls.

  2. ..det är ju att gå över ån efter vatten som det heter. Finns gott om Hjälpbehövande I Sverige.

  3. Vi skulle behöva få en insamling för Sveriges barn, vi har i dagsläget 1,8 miljoner svenskar som lever på gränsen till utblottning, och inte gör ju inflationen saken bättre, nej allt blir bara dyrare. Dessutom så stiger antalet uteliggare hela tiden. Börja snälla människor samla in pengar till Sverige också.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger