fbpx

Varnar för ny våg i Europa

Folkhälsomyndigheten höll årets första pressträff under lördagen. På den varnade Anders Tegnell för en ny våg i Europa efter jul- och nyårshelgerna. 

– Vi kan se att det tyvärr är ett antal länder i Europa som hade en nedgång, men som nu är på väg uppåt. Det är en tendens mot en ny våg i Europa, sade Tegnell på pressträffen.

Han poängterade också att nedgången i konstaterade fall kan bero på att färre provtagigt sig under jul- och nyårshelgerna, samt fördröjd rapportering. Ett antal länder i Europa som haft nedgång  är på väg uppåt igen och Tegnell säger att man ser tendens på att vi kommer få en ny våg efter helgerna  om inte de insatser vi gör får en mycket större effekt än vad de haft hittills

– Vi får räkna med ett fortsatt svårt läge med ganska svår smittspridning efter helgerna, sade Anders Tegnell.

Under mellandagarna har total elva fall av den brittiska virusmutationen konstaterats i Sverige och ett fall av den Sydafrikanska varianten. Fallen har upptäckts genom utökad övervakning och har koppling till resor. Sannolikheten bedöms som hög för att fler fall upptäcks. Virusvarianterna har hittats i flera regioner i landet, oklart i vilka,

”Den här utvecklingen visar att pandemin inte är över, det kommer nya överraskningar hela tiden”, påpekade Tegnell och underströk vikten av att hålla sig till rekommendationer och restriktioner.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.