fbpx

Varnar för ny våg i Europa

Folkhälsomyndigheten höll årets första pressträff under lördagen. På den varnade Anders Tegnell för en ny våg i Europa efter jul- och nyårshelgerna. 

– Vi kan se att det tyvärr är ett antal länder i Europa som hade en nedgång, men som nu är på väg uppåt. Det är en tendens mot en ny våg i Europa, sade Tegnell på pressträffen.

Han poängterade också att nedgången i konstaterade fall kan bero på att färre provtagigt sig under jul- och nyårshelgerna, samt fördröjd rapportering. Ett antal länder i Europa som haft nedgång  är på väg uppåt igen och Tegnell säger att man ser tendens på att vi kommer få en ny våg efter helgerna  om inte de insatser vi gör får en mycket större effekt än vad de haft hittills

– Vi får räkna med ett fortsatt svårt läge med ganska svår smittspridning efter helgerna, sade Anders Tegnell.

Under mellandagarna har total elva fall av den brittiska virusmutationen konstaterats i Sverige och ett fall av den Sydafrikanska varianten. Fallen har upptäckts genom utökad övervakning och har koppling till resor. Sannolikheten bedöms som hög för att fler fall upptäcks. Virusvarianterna har hittats i flera regioner i landet, oklart i vilka,

”Den här utvecklingen visar att pandemin inte är över, det kommer nya överraskningar hela tiden”, påpekade Tegnell och underströk vikten av att hålla sig till rekommendationer och restriktioner.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen. 

Startar ungdomsförbund

SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, har väckts till liv i Haparanda efter årtionden av frånvaro.
– Jag får chansen att påverka politiken och göra ungdomars röster hörda, säger Anna Ollinen, 17 år.

Särkilax Maria skapad av ett enda stycke

Det var bara ett år sedan som det definitiva beslutet togs att uppföra en staty vid Särkilax kyrka norr om centralorten Övertorneå. Nu är statyn som döpts till Särkilax Maria uppförd och i lördags invigdes den.