fbpx

Varnar för rosförsäljare

Polisen varnar för rosförsäljare som har dykt upp i Norrbotten.

Enligt polisen finns det misstankar om att rosförsäljare använder blomförsäljningen som ett sätt att lura till sig pengar.

”Vissa bedragare riktar in sig mot äldre personer. Ibland knackar de på hemma hos folk, ibland tar de kontakt utanför butiker eller liknande” uppger polisen och uppmanar personer till att vara kritiska mot okända besökare samt mot personer som söker upp dig för att sälja något.

Vidare ger polisen rådet, att den som får en känsla av att något inte stämmer ska ringa polisen. ”Öppna inte ytterdörren och plocka inte fram plånboken”.

Vid pågående brott  ringer man 112, annars är det 11414 som gäller

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Varnar för rosförsäljare

 1. Gårdfarihandel är inte tillåtet i landet.
  Köper aldrig av gatuförsäljare och dylikt samt vägrar ge något till tiggare heller.
  Dessa får väl skaffa sig riktiga jobb.

 2. intressant, samtidigt kan man läsa om folk som ringer polisen men får till svar att dom har ingen polis att skicka ut…

  • Så är det väl nästan alltid. OM polisen kommer när man ringer dröjer de TIMMAR. Om man däremot ringer brandkåren, då dyker polisen upp först, därefter ambulansen … och sist alltså brandkåren.

 3. Fast det är ju bara misstankar.
  Tråkigt att det har blivit så, att alla misstänker varandra hela tiden.
  Det hade ju varit trevligt om man kunnat knacka dörr och sälja rosor utan att blanda in kriminalitet i det hela.
  Kanske finns det fog för dessa misstankar, men ändå.
  Tråkigt.

  • Men snälla någon, hur kan man tro att ärliga människor åker runt till gamlingar i Tornedalen och säljer rosor (eller ber om ett glas vatten, eller ber om att få låna papper och penna) utan att misstänka att det är skurkar? Nä, använd sunt förnuft…lås dörren. Att ha fördomar är inte alltid det samma som att ha fel.

   • Det är nog inte många som tror att rosförsäljare skulle ha goda intentioner. Tråkigt är det ändå, att världen är sådan att man inte kan sälja rosor eller, som i ditt exempel, be om ett glas vatten. Folk verkar knappt kunna stanna till någonstans för att titta på utsikten utan att bli fotade och publicerade på sociala medier med tillhörande text om misstänkt kriminell aktivitet. Nog bör man vara på sin vakt, det håller jag absolut med om (håller själv också lite koll på okända regnummer), men inom rimliga gränser. Framför allt bör man tänka sig för innan man offentliggör misstankar med tillhörande bild. (Nu gäller detta inte rosförsäljare utan någonting annat som jag nyligen råkade se på en internetsida med lokal anknytning.) Jag kom visst bort från ämnet nu …

 4. Hur lågt kan vi människor gå…
  Inga ord kan beskriva dessa brottslingar.
  Nu får vi hålla utkik på dessa och ringa 112 istället för att köa på det andra numret, de är snabbfotade dessa kriminella, annars vissnar ju rosen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.