fbpx

Varnar för rosförsäljare

Polisen varnar för rosförsäljare som har dykt upp i Norrbotten.

Enligt polisen finns det misstankar om att rosförsäljare använder blomförsäljningen som ett sätt att lura till sig pengar.

”Vissa bedragare riktar in sig mot äldre personer. Ibland knackar de på hemma hos folk, ibland tar de kontakt utanför butiker eller liknande” uppger polisen och uppmanar personer till att vara kritiska mot okända besökare samt mot personer som söker upp dig för att sälja något.

Vidare ger polisen rådet, att den som får en känsla av att något inte stämmer ska ringa polisen. ”Öppna inte ytterdörren och plocka inte fram plånboken”.

Vid pågående brott  ringer man 112, annars är det 11414 som gäller

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Varnar för rosförsäljare

 1. Gårdfarihandel är inte tillåtet i landet.
  Köper aldrig av gatuförsäljare och dylikt samt vägrar ge något till tiggare heller.
  Dessa får väl skaffa sig riktiga jobb.

 2. intressant, samtidigt kan man läsa om folk som ringer polisen men får till svar att dom har ingen polis att skicka ut…

  • Så är det väl nästan alltid. OM polisen kommer när man ringer dröjer de TIMMAR. Om man däremot ringer brandkåren, då dyker polisen upp först, därefter ambulansen … och sist alltså brandkåren.

 3. Fast det är ju bara misstankar.
  Tråkigt att det har blivit så, att alla misstänker varandra hela tiden.
  Det hade ju varit trevligt om man kunnat knacka dörr och sälja rosor utan att blanda in kriminalitet i det hela.
  Kanske finns det fog för dessa misstankar, men ändå.
  Tråkigt.

  • Men snälla någon, hur kan man tro att ärliga människor åker runt till gamlingar i Tornedalen och säljer rosor (eller ber om ett glas vatten, eller ber om att få låna papper och penna) utan att misstänka att det är skurkar? Nä, använd sunt förnuft…lås dörren. Att ha fördomar är inte alltid det samma som att ha fel.

   • Det är nog inte många som tror att rosförsäljare skulle ha goda intentioner. Tråkigt är det ändå, att världen är sådan att man inte kan sälja rosor eller, som i ditt exempel, be om ett glas vatten. Folk verkar knappt kunna stanna till någonstans för att titta på utsikten utan att bli fotade och publicerade på sociala medier med tillhörande text om misstänkt kriminell aktivitet. Nog bör man vara på sin vakt, det håller jag absolut med om (håller själv också lite koll på okända regnummer), men inom rimliga gränser. Framför allt bör man tänka sig för innan man offentliggör misstankar med tillhörande bild. (Nu gäller detta inte rosförsäljare utan någonting annat som jag nyligen råkade se på en internetsida med lokal anknytning.) Jag kom visst bort från ämnet nu …

 4. Hur lågt kan vi människor gå…
  Inga ord kan beskriva dessa brottslingar.
  Nu får vi hålla utkik på dessa och ringa 112 istället för att köa på det andra numret, de är snabbfotade dessa kriminella, annars vissnar ju rosen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.