fbpx

Varnar för rosförsäljare

Polisen varnar för rosförsäljare som har dykt upp i Norrbotten.

Enligt polisen finns det misstankar om att rosförsäljare använder blomförsäljningen som ett sätt att lura till sig pengar.

”Vissa bedragare riktar in sig mot äldre personer. Ibland knackar de på hemma hos folk, ibland tar de kontakt utanför butiker eller liknande” uppger polisen och uppmanar personer till att vara kritiska mot okända besökare samt mot personer som söker upp dig för att sälja något.

Vidare ger polisen rådet, att den som får en känsla av att något inte stämmer ska ringa polisen. ”Öppna inte ytterdörren och plocka inte fram plånboken”.

Vid pågående brott  ringer man 112, annars är det 11414 som gäller

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Varnar för rosförsäljare

 1. Gårdfarihandel är inte tillåtet i landet.
  Köper aldrig av gatuförsäljare och dylikt samt vägrar ge något till tiggare heller.
  Dessa får väl skaffa sig riktiga jobb.

 2. intressant, samtidigt kan man läsa om folk som ringer polisen men får till svar att dom har ingen polis att skicka ut…

  • Så är det väl nästan alltid. OM polisen kommer när man ringer dröjer de TIMMAR. Om man däremot ringer brandkåren, då dyker polisen upp först, därefter ambulansen … och sist alltså brandkåren.

 3. Fast det är ju bara misstankar.
  Tråkigt att det har blivit så, att alla misstänker varandra hela tiden.
  Det hade ju varit trevligt om man kunnat knacka dörr och sälja rosor utan att blanda in kriminalitet i det hela.
  Kanske finns det fog för dessa misstankar, men ändå.
  Tråkigt.

  • Men snälla någon, hur kan man tro att ärliga människor åker runt till gamlingar i Tornedalen och säljer rosor (eller ber om ett glas vatten, eller ber om att få låna papper och penna) utan att misstänka att det är skurkar? Nä, använd sunt förnuft…lås dörren. Att ha fördomar är inte alltid det samma som att ha fel.

   • Det är nog inte många som tror att rosförsäljare skulle ha goda intentioner. Tråkigt är det ändå, att världen är sådan att man inte kan sälja rosor eller, som i ditt exempel, be om ett glas vatten. Folk verkar knappt kunna stanna till någonstans för att titta på utsikten utan att bli fotade och publicerade på sociala medier med tillhörande text om misstänkt kriminell aktivitet. Nog bör man vara på sin vakt, det håller jag absolut med om (håller själv också lite koll på okända regnummer), men inom rimliga gränser. Framför allt bör man tänka sig för innan man offentliggör misstankar med tillhörande bild. (Nu gäller detta inte rosförsäljare utan någonting annat som jag nyligen råkade se på en internetsida med lokal anknytning.) Jag kom visst bort från ämnet nu …

 4. Hur lågt kan vi människor gå…
  Inga ord kan beskriva dessa brottslingar.
  Nu får vi hålla utkik på dessa och ringa 112 istället för att köa på det andra numret, de är snabbfotade dessa kriminella, annars vissnar ju rosen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.