fbpx

Varnar om droger på populär app

Polis varnar om droger. Foto: Anneli Sundbom

Polisen i finska Lappland går ut med en uppmaning till föräldrar att hålla ett öga på vad som händer på sociala medier.

Enligt polisen i finska Lappland finns det vissa grupper på Telegram, en mobilapplikation för snabbmeddelanden, där det säljs berusningsmedel. Det har kommit fram fall där dessa affärer omfattat även minderåriga var av den yngsta var 13 år.

– Polisen har i sin vetskap enskilda fall där det handlat om minderåriga barn. Ur polisens perspektiv handlar det dock inte om ett fenomen och vårt mål är att det inte heller blir ett fenomen. Därför informerar vi om detta tidigt, uppger polisen.

I de Telegram-grupper där försäljning av berusningsmedel förekommer handlar det bland annat om alkohol, nikotinprodukter, cannabis och läkemedel. En del unga uppges sälja sina egna mediciner.

Därför uppmanar polisen föräldrar att diskutera med barn och unga om vilka grupper och vad denne använder dessa till. Föräldrar uppmanas till att söka hjälp om en minderårig använder sig av berusningsmedel och egna resurser inte räcker till för att hitta en lösning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Varnar om droger på populär app

  1. Sjukt, när jag var 13 åt jag mitt snor och pissade på elstängslet i hästhagen, idag är jag 30 och pissar fortfarande på elstängsel, snoret har dock blivit utbytt mot lössnus.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.